"Dones Actives" inicia la 6a. edició del projecte per promoure la convivència, la cohesió social i l'intercanvi cultural entre dones

Última revisió 03-02-2022 10:19
08/10/2021

L’àrea de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Berga amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà posen en marxa la 6a edició del projecte ‘Dones Actives’. Es tracta d’una iniciativa nascuda l’any 2016 amb l’objectiu de crear un espai d’intercanvi, participació i inclusió format per dones arrelades a la ciutat i dones nouvingudes que volen compartir inquietuds i ampliar la seva xarxa relacional, adquirint eines per combatre la discriminació de gènere i aprendre a educar en valors d’igualtat, entre d’altres. També és un espai d’empoderament femení perquè afavoreix el creixement personal, el coneixement i l’intercanvi d’experiències entre dones de diferents àmbits, orígens, cultures, edats i perfils socioeconòmics diferents. El projecte ‘Dones Actives’ s’iniciarà aquest mes d’octubre i finalitzarà el juny de 2022.

Dinamització d’activitats

La presentació de l’edició d’enguany es farà el 20 d’octubre, al Centre Esportiu Municipal El Tossalet, a les 9 h. En aquesta sessió es donarà a conèixer la iniciativa, els grups i les professionals encarregades de dirigir les activitats. Aquest any es donarà continuïtat a la programació de sessions de creixement personal i formació en matèria de perspectiva de gènere i interculturalitat per a tots els grups i també se seguiran oferint les activitats de zumba, ioga i les passejades. A més, cada grup disposarà de dones referents, que juntament amb les dinamitzadores de les activitats, vetllaran perquè la xarxa de dones sigui dinàmica, efectiva i diversa.

Graella d’activitats i inscripcions

Les activitats programades es realitzaran de forma setmanal. Els dilluns es faran classes de zumba (9:30-10:30 h) i els dimecres sessions de ioga (9:30-10:30 h), al Centre Esportiu Municipal El Tossalet. Els dijous es faran les passejades, de 10 a 12 h. Aquestes passejades es portaran a terme un o dos caps al mes i el punt de trobada serà el pàrquing de la Font del Ros.

Les inscripcions poden formalitzar-se a través d’un formulari en línia disponible en aquest enllaç: https://forms.gle/2cgqM9qyFoev6pgu5

Per a més informació, podeu contactar amb l’Ajuntament de Berga (93 821 43 33) o adreçar-vos al Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones situat a la seu del Consell Comarcal del Berguedà (C/ Barcelona, 49), al telèfon 93 821 35 53 i a l’adreça de correu electrònic siad@ccbergueda.cat. El projecte ‘Dones Actives’ també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Cartell - 'Dones Actives' 2021-22