El Berguedà se suma a la Setmana Saludable amb quaranta activitats en dotze municipis de la comarca

Última revisió 11-10-2023 10:48
11/10/2023

El Berguedà se suma a la commemoració del Dia Mundial per a la Salut organitzant unes quaranta activitats que tindran lloc a dotze municipis del 16 al 22 d'octubre

La primera edició de la Setmana Saludable berguedana s'havia celebrat el 2017 i ara s'ha recuperat de la mà de diferents entitats de la comarca. La programació de la Setmana Saludable del Berguedà inclou un ampli ventall d'activitats concebudes i preparades per diferents entitats, empreses i municipis de la comarca. Hi organitzen activitats des de l’ICS a centres esportius, clubs, professionals de la psicologia, fisioteràpia, infermeria i ajuntaments. L'objectiu és reivindicar la salut com a concepte de benestar global de la persona. Hi participaran en total 24 entitats de 12 municipis.

Tipologia d'activitats 

Les activitats estan pensades per a públics diversos, intentant abastar el màxim nombre de persones, edats i interessos possibles. Hi ha tallers, sortides a l'aire lliure caminant i en bicicleta, activitats de centres esportius, xerrades, taules rodones i banys de bosc. Les activitats són gratuïtes. Algunes tenen inscripció prèvia per l’aforament, i d’altres són d’entrada lliure. Consulta la programació d'activitats en aquest enllaç

Les activitats de la Setmana Saludable estan adreçades a qualsevol professional i entitat que es dediqui a l'àmbit de la salut o hi pugui tenir incidència, com ara professionals de la salut, centres esportius, centres i professionals de salut mental, centres de fisioteràpia i/o fisioterapeutes, centres educatius, clubs esportius, dietistes/nutricionistes, establiments d'alimentació, restaurants, entitats socials, etc.

La Setmana Saludable està coorganitzada pel CEM El Tossalet i La Neural com a promotors privats i el Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga com a ens públics. Es pretén donar continuïtat l'anterior edició que es va fer el 2017, a la qual van participar més de 25 entitats i empreses, organitzant-se una seixantena d'activitats. La salut en tots els seus vessants ha de ser una prioritat de l'agenda pública i un pilar del benestar personal i social al Berguedà.

Un estat de benestar complet 

Tal com la defineix l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, no només l'absència d'afeccions o malalties. I això per a cada persona pot significar coses diferents. És per aquest motiu que dins aquesta setmana les activitats seran per a públics diversos, intentant abastar el màxim nombre de persones, edats i interessos possibles.

Els eixos de la setmana són els següents:

1. La salut mental.
2. Vida activa i exercici físic per a la salut.
3. Alimentació per a la salut.
4. Hàbits saludables en general.

(*) Notícia elaborada per l'àrea de Comunicació del Consell Comarcal del Berguedà. 

Cartell - Setmana saludable
Cartell - Setmana saludable
Autor: Consell Comarcal del Berguedà