El Forn omple el carrer de música, teatre i circ durant la 6a mostra d'estiu d'arts escèniques del 30 de juny al 2 de juliol

Última revisió 26-06-2023 12:05
26/06/2023

Berga celebra una nova edició d’El Forn, la mostra d’estiu d’arts escèniques al carrer amb cinc propostes que es portaran a terme en diversos espais de la ciutat.

Es tracta d’una iniciativa recuperada l’any 2018 amb l’objectiu de promoure la cultura teatral amb espectacles de diversos formats. Enguany, el certamen artístic comptarà amb espectacles gratuïts de música, teatre i circ, que es faran del 30 de juny al 2 de juliol, a la plaça del Forn, el carrer Ciutat, la plaça Maragall i el parc del Lledó. 

La 6a edició d’El Forn és una iniciativa impulsada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i les entitats de teatre local, Tràfec Teatre i l’Agrupació Teatral la Farsa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona a través del Programa.cat.

Proposta musical plena de comèdia

ARRIBAR I PLOURE és la proposta que obrirà El Forn el divendres 30 de juny, a la plaça del Forn, a les 19 h. És un duet format per l’actor Ricard Farré i el músic Àlex Pujols amb una recepta pròpia: música i humor. Després del seu èxit “Paraules d’antes” arriben amb un directe original, fresc i popular. El nom ja és una declaració d’intencions. Els agrada mullar-se. Han parit EL PRIMER DISCU (el seu primer disc) amb un repertori de cançons originals i afilades que recorren diversos estils musicals amb el seu pop còmic. Un espectacle musical ple de comèdia, cançons, jocs de paraules, crítica social i improvisació. Un xou en el qual reflexionen, parlen i riuen amb temes universals com l’alimentació, l’esport, personatges històrics, l’estil de vida, l’amor de veritat o les paraules d’antes (i ara). Una proposta per a tots els públics. Un concert de broma que no és una broma de concert! Arribar i ploure que és tard i vol moldre!

Espectacle itinerant en clau d’humor

El clown Pere Hosta protagonitza l’espectacle itinerant OPEN DOOR. Apareix una porta del no-res... què hi ha a l’altre costat? Per obrir-la... Un personatge excèntric, curiós, surrealista i divertit... que porta la porta i la deixa aquí i allà, amb la necessitat de transportar-la. La simplicitat de la porta ens transportarà a llocs on l’imaginari entra-i-surt. Open Door és un espectacle itinerant en clau d’humor que es portarà a terme pel carrer Ciutat el dissabte 1 de juliol, a les 11:30 h.

Proposta familiar sobre faules amb molt d’humor

La tercera proposta d’El Forn es titula DE FAULA i està interpretada per La Guilla Teatre. Les faules clàssiques són encara avui dia contemporànies i ens fan reflexionar sobre la conducta humana. A través de faules conegudes com “La cigala i la formiga”, “La guineu i el corb” o “La llebre i la tortuga” ens endinsen en un món de conte per parlar de la deixadesa als boscos, la manca de respecte entre iguals o l’abús de poder, i com l’astúcia, la reflexió i, fins i tot, l’amor ens poden ajudar a canviar situacions adverses. Es tracta d’un espectacle adreçat al públic familiar que es representarà el dissabte 1 de juliol, a la plaça Maragall, a les 12:30 h.

Converses de dones

L’Agrupació Teatral La Farsa posarà en escena 8 CONVERSES DE DONES, el dissabte 1 de juliol, en diversos espais del parc del Lledó. L’espectacle comptarà amb dues sessions, que es faran a les 18 h i les 19 h. Vuit converses entre amigues, reals, intranscendents, lleugeres, fresques, converses sense més ni més. Unes ulleres, un abric, un nom escrit en un banc, somnis, un dibuix buscant quelcom inexistent o descobrir què és el més increïble que pot haver passat. Això són les vuit converses, vuit diàlegs que no deixen indiferent.

La proposta es basa en els textos de Lluïsa Cunillé sota la direcció d’Angelina Vilella i la música d’Eloi Escútia. Espurnes de teatre interpretades per Rosa Boixader, Laia Coma, Laura Corominas, Marina Clusellas, Anna Freixa, Antònia Molera, Anna Pascuet, Marta Robert, Susanna Rodríguez, Raquel Rumbo, Lourdes Sensada, Eva Tomàs, Laia Tor i Janina Vilana.

Una històrica màgica, poesia visual i equilibris

Yldor Llach tancarà la 6a edició d’El Forn amb l’espectacle L’Y - ÀNSIA PER VOLAR, el diumenge 2 de juliol, a l’amfiteatre del parc del Lledó, a les 19 h. El meu company de viatge interplanetari té forma d’Y. Ell pot volar, i jo ja voldria, així que de moment provo de domar una bicicleta i que es deixi rodar. L’univers que es planteja en aquest espectacle està basat en aquell petit príncep que ens va agradar tant. Aquesta vegada, però, el personatge no és petit, tampoc no és príncep, i les bicicletes s’han de deixar muntar. Una història màgica carregada de poesia visual, inspirada en el mestre Brossa i en Duchamp. Un espectacle de circ artesanal: una bicicleta artística i la roda Cyr, vestida de lluna, fan el circ. Els invents i l’enginy fan l’artesanal.