El X Torneig Ciutat de Berga reunirà una vintena d'equips benjamins de futbol durant la jornada de l'11 de febrer

Última revisió 08-02-2024 19:27
08/02/2024

El Camp Municipal d’Esports acollirà la desena edició del Torneig Ciutat de Berga.

L’esdeveniment està organitzat pel Club Esportiu Berga amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà i el suport de la Federació Catalana de Futbol. La competició comptarà amb la participació de vint equips de futbol de categoria benjamina que disputaran la fase final del torneig durant el diumenge, 11 de febrer. Es tracta de l’edició més ambiciosa, ja que la meitat dels equips disposen d’estructures professionals i això fa que la competició sigui més atractiva. L’organització preveu l’assistència d’unes 1.500 persones entre jugadors, equips tècnics, familiars i aficions. El FC Barcelona serà el rival a batre, ja que va assolir la victòria l’any passat i també és l’equip més destacat del palmarès amb la consecució de tres trofeus (2017-2019-2023).    

Esdeveniment esportiu de referència

Joan Noguera, president del Club Esportiu Berga ha comentat que “es tracta d’una edició especial” i ha destacat “la dedicació del club per fer que el torneig sigui millor cada any i l’esforç a l’hora de poder portar equips de renom”. El president de l’entitat ha agraït “la implicació de les administracions possibilitant que el torneig sigui referència en l’àmbit nacional i fent que molts clubs esperin aquesta cita amb ganes”. Noguera també ha fet una crida perquè “vingui el màxim de gent de Berga, el Berguedà i les comarques veïnes per gaudir d’un gran torneig”.

Sergi Torrabadella, director del Torneig Ciutat de Berga també ha comentat l’interès creixent dels clubs per participar en aquest campionat. Torradadella ha comentat que “tots els equips professionals que competiran vindran amb els seus equips més potents perquè és una manera de mesurar les forces, ja que en les seves respectives lligues no es poden trobar i, en canvi, el nostre torneig és un punt de trobada on poden arribar a competir més”.  

Una suma d’esforços

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Guillem Canal, ha agraït la tasca del club i ha expressat “la importància d’aquest tipus d’esdeveniments que promocionen l’esport base i, sobretot, els valors de l’esport”. El regidor també ha esmentat “el treball entre administracions per fer que aquest torneig sigui un èxit” i ha convidat tothom a gaudir de l’espectacle futbolístic d’aquest diumenge, veient competir els clubs de la comarca (Berga i Gironella) amb clubs professionals. Canal ha desitjat sort i èxits esportius al CE Berga i que el torneig tingui una bona acollida.

El conseller d’Esports i president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé, ha posat en valor “la gran diversitat d’esports de la comarca i la capacitat de poder organitzar un torneig d’aquesta magnitud”. Caballé ha explicat que “l’ens comarcal s’ha bolcat, sobretot, facilitant el transport dels equips”. També ha fet referència a “l’impacte econòmic del torneig, ja que els equips participants s’allotgen a la comarca”. Finalment, el president comarcal ha esmentat el treball i la coordinació amb el consistori berguedà per optimitzar els esforços.

Format de la competició

Una de les novetats d’enguany és el canvi de format de la competició. En les edicions anteriors, el torneig se celebrava durant tot el cap de setmana per portar a terme la fase prèvia i la fase final. En aquesta ocasió, la fase prèvia es va disputar el passat 30 de desembre i els sis millors equips van aconseguir una plaça per a la fase final de l’11 de febrer. Aquest nou format ha permès incrementar el nombre d’equips participants, passant de trenta a trenta-sis, entre les dues fases.   

Grups i horaris del torneig

La fase final del Torneig Ciutat de Berga comptarà amb una vintena d’equips distribuïts en quatre grups.

  • Grup A: FC Barcelona, València FC, ASLJ Selection, PB La Roca i UD Montecarlo.
  • Grup B: CA Osasuna, Real Betis, CE Berga,  CFU Can Rull i EDF Logroño.
  • Grup C: RCD Espanyol, Girona CF, CF AT Gironella, S Andorrana i CE Mercantil.
  • Grup D: Levante UD, Villarreal CF, CF Damm, Atlètic Segre i CF Torelló.

Els partits de la fase de grups es portaran a terme de 8:30 a 16:45 h. Els quarts de final, les semifinals i la final del torneig es disputaran de les 16:50 a les 18:50 h. La cloenda i l’entrega de trofeus de la competició serà a les 19 h. Durant la jornada també hi haurà sortejos de samarretes dels equips amb estructures professionals.

Guillem Canal, Joan Noguera, Ramon Caballé, Edgar Bajona i Sergi Torrabadella durant la presentació del X Torneig Ciutat de Berga, al Camp Municipal d'Esports
Guillem Canal, Joan Noguera, Ramon Caballé, Edgar Bajona i Sergi Torrabadella durant la presentació del X Torneig Ciutat de Berga, al Camp Municipal d'Esports
Autor: Ajuntament de Berga