Els cors del Conservatori de música dels Pirineus interpretaran el Concert de Sant Sebastià a la Seu d'Urgell

Última revisió 16-01-2024 15:30
16/01/2024

Serà el diumenge 21 de gener, a les cinc de la tarda, a la Sala Sant Domènec dins els actes de la Festivitat de la Germandat de Sant Sebastià.

El 14 de gener, els cors del Conservatori de música dels Pirineus i les escoles municipals de música de Berga, la Seu d’Urgell i Puigcerdà van iniciar els assajos del repertori que forma part del projecte coral d’aquest curs 2023-2024.

Un viatge musical arreu del món 

Després de treballar les obres, d’assajos conjunts en les diferents seus i d’una estada de cap de setmana de treball intens que es durà a terme a la capital de l’Alt Urgell, el 20 i 21 de gener, el concert serà la culminació de tota aquesta tasca portada a terme per una setanta d’alumnes dels diferents centres. Enguany, a més, es compta amb la col·laboració del prestigiós director de cors basc Basilio Astúlez, qui treballarà intensament amb l’alumnat durant la trobada i serà ell mateix qui dirigirà el concert final.

El concert ens portarà arreu del món, ja que es mostra un viatge mitjançant cançons de Panamà, Japó, Cuba, Israel, Trinidad, Polinèsia, Brasil, País Basc i Catalunya, acompanyades al piano per Lourdes Querencia. Els assajos previs han estat a càrrec de Xavier Llobet, Mariona Soldevila, Sonia Lanau i Beatriz López.

Un any més els centres volen agrair a la Germandat de Sant Sebastià la programació i el patrocini de projectes amb el Conservatori de música dels Pirineus i les escoles municipals de música, apostant així pels músics i l’educació musical local.

Un director de prestigi   

Basilio Astúez és professor de Cant Coral al Conservatori Municipal de Leioa i fundador del cor infantil Leioa Kantika Korala el 2001, el cor juvenil femení La Kantoria el 2005 i el mixt SJB el 2007. Aquesta jove escola coral engloba més de 150 cantants d'entre 7 i 35 anys i ja ha rebut nombrosos guardons en certàmens espanyols i europeus. L’any 2000 funda el grup de cambra femení Vocalia Taldea, posseïdor de més de 20 guardons als principals certàmens corals del circuit internacional.

Ha rebut el premi especial a la millor direcció al 47è Certamen Internacional C. A. Seguizzi a Gorizia (Itàlia) pel seu treball al capdavant de Leioa Kantika Korala, també el premi especial a la millor direcció al 38è Florilège Vocal de Tours (França) pel seu treball al capdavant de Vocalia Taldea.

Actualment, és professor de Direcció Coral per a entitats educatives, universitats i diverses federacions corals del país i sovint sol·licitat com a jurat en certàmens i per oferir cursos i seminaris de cant coral a Europa, Amèrica i Àsia. Des del 2018 també és professor de direcció coral al Conservatori Superior del País Basc Musikene.

(*) Notícia elaborada pel Conservatori de música dels Pirineus.