La Bergabolet omplirà l'eix comercial del centre històric d'activitats relacionades amb els bolets durant la jornada del 7 d'octubre

Última revisió 03-10-2023 12:56
02/10/2023

La mostra boletaire celebrarà la 7a edició del Concurs de Tapes del Bolet i estrenarà una fira dedicada als vins de mínima intervenció.

El primer dissabte d’octubre arriba una nova edició de la Bergabolet, que es portarà a terme a l’eix comercial del carrer Major. La Bergabolet està impulsada per Bergacomercial amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Enguany, podrem comptar amb les tradicionals paradetes de bolet fresc i productes relacionats amb el món del bolet, situades a la plaça de les Fonts i la placeta Ciutat, durant tot el dia. La mostra s'iniciarà amb passejada de la Bauma dels Encantats i l’animació de la xaranga musical Entrompats Band. A la plaça de les Fonts hi haurà la 48a trobada micològica, on tothom podrà resoldre dubtes i curiositats sobre dels bolets exposats. Hi haurà tallers i xerrades, durant tot el dia, per a totes les edats, relacionades amb el món del bolet, com per exemple: pintacares, estampació, cuinetes, etc.

Fira d'Artesania 

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament de Berga ha complementat els actes amb la III Fira d’Artesania a càrrec de l’agrupació BerguedArt, amb gairebé una quinzena de parades distribuïdes entre la plaça de Sant Pere i la plaça de Doctor Saló. Amb un munt de tallers i demostracions d’oficis durant tot el dia.

Mostra de vins 

Com a novetat, se celebrarà la I Fira de Vins de mínima intervenció, a la plaça Maragall. Aquesta mostra comptarà amb la participació de quatre cellers procedents de diverses zones de Catalunya, com per exemple, el Bages, el Berguedà, el Penedès, i la Segarra. Aquesta activitat es completarà amb una demostració culinària i un dinar d’arrossos de muntanya i bolets.

Concurs de tapes de bolets 

El plat fort arribarà al vespre amb la 7a edició del Concurs de Tapes del Bolet, a càrrec dels restauradors de la comarca, que es posaran davant dels establiments comercials del carrer Major a servir les tapes elaborades amb bolets, amb ambientació musical de diversos solistes i grups musicals repartits per tot el recorregut. A partir de les 23 h quan s’hagi fet l’entrega de premis (1r premi de 400 € i 2n premi de 200 €), podrem gaudir a l’antic Cinema Catalunya, local dels Castellers de Berga, del concert de cloenda de David Rosell.

(*) Notícia elaborada per Bergacomercial 

Presentació de la Bergabolet, a la plaça de les Fonts
Ermínia Altarriba, Anna Escudero, Jordina Serrano, Àngels Pujols, Núria Romero i Júlia Faura durant la presentació de la Bergabolet, a la plaça de les Fonts
Autor: Ajuntament de Berga