La Patumaigua es distribuirà únicament a la barra de còctels sense alcohol i a l'espai de Barraques de La Patum

Última revisió 17-05-2024 12:55
17/05/2024

Berga dispensarà gratuïtament ampolles d’aigua durant La Patum d’enguany.

Es tracta d’una campanya preventiva que es porta a terme des de l’any 2019 amb l’objectiu de promoure una festa saludable i reduir els riscos associats als primers consums d’alcohol entre el jovent. Hi haurà dos punts de distribució de la Patumaigua: la barra de còctels sense alcohol i les barres de les Barraques de La Patum, a la plaça de Viladomat i la plaça Cim d’Estela. A més, s’implementaran mesures per reduir la generació de plàstic, reomplir les ampolles i reciclar l’envàs de la Patumaigua. La campanya està impulsada per l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Dispensació gratuïta d’aigua

La campanya forma part de les accions promogudes per fer que les nits de festa siguin saludables i de qualitat, així com per afavorir el benestar de les persones. Es repartiran ampolles d’aigua entre la ciutadania a la barra de còctels sense alcohol i a l’espai cultural de les Barraques de La Patum, situades a la plaça de Viladomat i la plaça Cim d’Estela, respectivament. Els horaris dels punts de dispensació d’aigua seran els següents:

Plaça de Viladomat

Dimecres, 29 de maig: de 18 a 3 h

Dijous, 30 de maig: de 19 a 4 h

Dissabte, 1 de juny: de 18 a 3 h

Diumenge, 2 de juny: de 19 a 4 h

 

Plaça Cim d’Estela

Divendres, 31 de maig: de 21 a 3 h

Dissabte, 1 de juny: de 20:30 a 5 h

Fonts d’aigua

Aquest any es reforçarà el servei de fonts d’aigua habilitades de forma addicional amb l’objectiu de facilitar que les ampolles es puguin reomplir reutilitzant l’envàs de la Patumaigua. L’any passat es van instal·lar dues fonts a la plaça Cim d’Estela i enguany també hi haurà fonts d’aigua a la plaça de Viladomat, la ronda Moreta i la Rasa dels Molins. A més, en els mapes dels recorreguts de les passades de dimecres i dissabte apareixen indicades aquestes fonts addicionals i les fonts de la ciutat ubicades en les zones on es porten a terme els actes principals de la festa berguedana.

Una altra de les mesures implementades per reduir la generació de plàstic serà l’ús de fonts d’aigua per part del personal municipal i els membres de les comparses de La Patum, en substitució de les ampolles de Patumaigua.   

Reciclatge de l’envàs   

Per reciclar l’envàs de les aigües que es distribuiran a la ciutadania, es tornaran a habilitar contenidors logotipats amb la imatge de la campanya facilitats pel Consell Comarcal del Berguedà i Containers del Berguedà. Els contenidors estaran ubicats a la plaça de Sant Francesc, la plaça de Viladomat, el passeig de la Indústria i la plaça Cim d’Estela. A més, hi haurà bujols per dipositar els envasos en els espais de dispensació de la Patumaigua (barres de còctels sense alcohol, a la plaça de Viladomat i la plaça Cim d’Estela).

Material de difusió

Per difondre la campanya de la Patumaigua s’instal·laran banderoles a l’enllumenat públic de diferents espais de la ciutat. Es tracta de banderoles reutilitzables d’edicions anteriors que inclouen el personatge protagonista de la campanya dissenyat per la il·lustradora Montse Forradelles i el lema de la Patumaigua, així com la vessant sostenible del projecte. Hi apareix un contenidor d’envasos cruspint-se una Patumaigua per fomentar el reciclatge de l’ampolla.

Ampolla de la Patumaigua 2024
Ampolla de la Patumaigua 2024
Autor: Ajuntament de Berga