L'accés a les piscines municipals de Berga serà gratuït el dimarts 11 de juliol, a la tarda, pel pic de calor previst a la ciutat

Última revisió 10-07-2023 15:18
10/07/2023

L’Ajuntament de Berga aplicarà la gratuïtat d’accés a les instal·lacions exteriors de bany de la zona esportiva durant la tarda del dimarts 11 de juliol, quan es preveu un important pic de calor a Catalunya, segons avisa el Servei Meteorològic de Catalunya.

Com ja es va establir durant les onades de calor de l’estiu passat, tenint en compte les demandes dels usuaris i usuàries de l’equipament, així com per garantir la cabuda dels infants dels casals d’estiu que fan ús de les instal·lacions, es mantindrà el pagament de l’entrada al matí, mentre que a la tarda (quan la calor pot superar el llindar de perill) l’accés serà gratuït. Enguany la gratuïtat s’activarà per primer cop el dimarts, 11 de juliol, a partir de 3 de la tarda

Es tracta d’una mesura que el consistori berguedà ha aplicat des de l’estiu de 2015 per facilitar que la ciutadania pugui combatre els episodis de calor més intensa, quan el Servei Meteorològic de Catalunya emet avisos de perill “alt” o “molt alt” al Berguedà, amb les alertes de color taronja o vermell, respectivament.

Predicció meteorològica pels pròxims dies

La temperatura continuarà pujant fins dimarts, quan es preveu un pic de calor amb una màxima de 37 o 38 ºC a Berga, superior al llindar de perill per calor intensa, que el Servei Meteorològic de Catalunya estableix en 36 ºC per a la capital berguedana. La resta de la setmana també es preveu molt calorosa, però amb valors menys extrems que els de dimarts, entre els 32 i els 35 ºC de màxima.

Aforament limitat

L’aforament màxim serà de 750 persones i el control d’accés a partir de les 3 de la tarda es farà mitjançant tiquets numerats que els usuaris i usuàries rebran a l’entrada de la piscina i que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament.

Les persones que disposin de l’abonament de temporada o l’abonament familiar tindran prioritat d’accés durant el torn de tarda, en cas que es produeixin cues. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Les persones adultes només podran fer-se càrrec de cinc infants com a màxim, signant l’autorització corresponent.

Comportament respectuós

Les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany hauran de mostrar un comportament adequat, adient i de respecte envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. Totes aquestes recomanacions i mesures s’apliquen per tal de mantenir la seguretat i el bon ús de les instal·lacions.

Mesures de prevenció per combatre la calor

Des de l’Ajuntament de Berga es demanda a la ciutadania evitar els efectes de l’episodi de calor seguint les recomanacions de Protecció Civil com per exemple: beure molta aigua i fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer en les hores de més sol, portar gorra o barret per protegir-se del sol, procurar hidratar els animals de companyia i no passejar-los durant les franges horàries més caloroses, entre d’altres.

Podeu consultar la resta de consells en aquest enllaç.

 

 

Piscines municipals de la zona esportiva Toni Sabata
Piscines municipals de la zona esportiva Toni Sabata
Autor: Àrea d'Esports