L'Ajuntament de Berga habilita 40 places d'aparcament gratuït a la carretera de Ribes, prop de l'Hospital Sant Bernabé

Última revisió 09-05-2022 09:38
24/04/2022

Aquest dilluns 25 d’abril, a partir de les 8 del matí, es faran els treballs de pintura i adequació de l’entorn per habilitar més de 40 espais d’aparcament per a vehicles a la carretera de Ribes, entre els accessos est i oest de l’Hospital Sant Bernabé-Salut Catalunya Central.

L’ús d’aquestes noves places serà lliure i gratuït i es preveu que es puguin ocupar a partir del mateix dilluns a la tarda.

Tancament del terreny utilitzat fins ara com a aparcament

Divendres al vespre va quedar tancat l’espai de titularitat privada situat al capdamunt del vial que puja des del Centre d’Atenció Primària i que l’any 2009 es va començar a fer servir com a espai provisional d’aparcament, majoritàriament per part d’usuaris, usuàries i personal laboral de l’hospital. Fa unes setmanes, un representant de la propietat d’una de les dues finques en què es divideix el terreny va demanar la formalització d’un lloguer a l’Ajuntament de Berga. Fins ara les converses mantingudes no han pogut evitar-ne el tancament, en part perquè les pretensions econòmiques són molt superiors a la valoració del terreny.

Zona blava gratuïta al llarg de dilluns

La nova zona d’aparcament lliure a la carretera de Ribes, via de titularitat municipal des de l’any 2019, pal·liarà el tancament d’aquest terreny i permetrà que els usuaris, usuàries i el personal de l’hospital hi puguin accedir de manera més còmoda i ràpida. Ara bé, no estaran disponibles fins dilluns a la tarda, de manera que al matí es preveu un dia especialment complicat per aparcar entorn de l’hospital. Com a mesura excepcional, al llarg de dilluns les diverses àrees de zona blava de l’hospital seran gratuïtes. Es demana que tothom qui pugui eviti arribar a l’hospital amb vehicle privat, per cedir l’espai d’aparcament a les persones que hagin d’accedir a urgències o tinguin mobilitat reduïda. El bus urbà ofereix 21 serveis al llarg del dia que passen per l'hospital, de les 7:53 a les 20:20 h.

A partir de dimarts, l’Ajuntament de Berga farà un seguiment de l’ocupació de la nova zona d’aparcament i dels diversos espais de l’hospital i de l’entorn, i si cal, iniciarà els tràmits necessaris per poder habilitar algun dels espais privats propers com a aparcament a través d’un concurs públic.

Plànol de noves places d'aparcament a la carretera de Ribes, a prop de l'Hospital Sant Bernabé
Plànol de noves places d'aparcament a la vorera nord de la carretera de Ribes, a l'alçada de l'Hospital Sant Bernabé
Autor: Serveis Tècnics AjBerga