L'empresa municipal BRG Serveis MP SLU assumeix la neteja de la residència Sant Bernabé

Última revisió 05-04-2022 07:15
04/04/2022

BRG Serveis MP SLU s’ha fet càrrec del servei de neteja de la residència Sant Bernabé des de l’1 d’abril. L’empresa municipal recupera la gestió pública del servei de conservació i manteniment d’edificis, neteja, higienització, desinfecció i desinsectació del centre residencial que es feia a través d’una empresa privada, que tenia el servei contractat des de l’any 2015 i que incloïa la neteja de l’Hospital Sant Bernabé.

L’estiu de 2020, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va assumir la gestió de l’hospital comarcal i el consistori berguedà es va fer càrrec de la residència de forma individual. La incorporació del servei de neteja a les funcions de BRG Serveis suposa el primer pas perquè l’empresa municipal assumeixi la gestió integral del centre residencial per a gent gran.

El regidor de l’àrea de Municipalitzacions, Ramon Camps, ha explicat que “per l’equip de govern és un objectiu primordial la gestió pública en la vessant de gestió directa, que és la que permet una incidència major en els resultats des de la perspectiva dels berguedans i berguedanes. És per això que no només es treballa en la gestió de la residència, en aquest punt la voluntat d’engegar el mateix procediment per a la gestió de l’aigua continua sent ferma”.

Gestió de la residència

Ramon Camps ha reiterat la voluntat de l’equip de govern de garantir el caràcter públic de la residència i que l’empresa BRG Serveis pugui gestionar-la amb l’objectiu de millorar el servei i alliberar uns recursos que han de permetre la reinversió en l’equipament buscant la confortabilitat dels usuaris i usuàries i també afavorint l’eficiència i l’estalvi energètic de l’edifici. En aquest sentit, el consistori està treballant per dotar a BRG Serveis de l’estructura i les eines necessàries que permetin culminar la gestió directa de la residència municipal.

Serveis de l’empresa municipal

L’empresa municipal BRG Serveis MP SLU gestiona actualment diferents serveis com per exemple la zona d’estacionament amb regulació horària (zona blava), l’Oficina Local d’Habitatge o la neteja dels edificis públics. La incorporació del servei de neteja de la residència Sant Bernabé permetrà generar sinergies amb el servei de neteja dels edificis públics, optimitzar l’estructura de l’empresa pública guanyant volum de feina i controlant de forma directa el servei que rep la ciutadania.

Residència Sant Bernabé de Berga