L'enderroc d'un edifici privat en estat ruïnós al carrer Verdaguer implicarà talls de trànsit a partir del dilluns 30 d'octubre

Última revisió 25-10-2023 13:49
25/10/2023

El dilluns 30 d’octubre, està previst que comenci l’execució subsidiària de les obres d’enderroc de l’edifici del número 17 del carrer Verdaguer, un cop completades les tasques de buidatge de l’immoble que s’han fet els últims dies.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa CONSPIME CERDANYA S.L. per un import de 62.315,00 € (IVA inclòs) i es preveu que durin dos mesos.

Tall de trànsit al carrer Verdaguer i restriccions a la ronda Moreta

L’edifici té façanes tant al carrer Verdaguer com a la ronda Moreta, de manera que les tasques d’enderroc provocaran afectacions de trànsit a totes dues vies:

  • Per una banda, el muntatge d’una bastida al carrer Verdaguer implicarà que el trànsit quedi tallat a partir del dilluns 30 d’octubre a l’alçada del número 17. El pas de vehicles pel carrer quedarà restringit al veïnat, que podrà accedir als garatges circulant en doble sentit mentre durin les obres.
  • Pel que fa a la ronda Moreta, els treballs d’enderroc no implicaran el tall complet de la via, però sí la restricció a un sol carril, de manera que durant els dies feiners només es permetrà la circulació en sentit est-oest. És a dir, els vehicles podran anar de la plaça Viladomat cap al passeig de la Pau. En canvi, no es podrà circular en sentit oest-est, de manera que no es permetrà el gir cap a la dreta al capdamunt del carrer Barcelona, per anar cap al passeig de la Indústria. Els caps de setmana es preveu que es pugui normalitzar la circulació per la ronda Moreta.

Un edifici ruïnós

L’immoble del número 17 del carrer Verdaguer és un edifici de titularitat privada de planta baixa, dos pisos i golfes, amb façanes al carrer Verdaguer i la ronda Moreta. Vist l’incompliment de la propietat pel que fa a la seva conservació i l’estat de deteriorament de l’immoble ha estat necessari que l’administració dugui a terme l’execució subsidiària de les obres d’enderroc.

Immoble en estat ruïnós que caldrà enderrocar. L'edifici compta amb façanes al carrer Verdaguer i la ronda Moreta
Immoble en estat ruïnós que caldrà enderrocar. L'edifici compta amb façanes al carrer Verdaguer i la ronda Moreta
Autor: Serveis Tècnics - Ajuntament de Berga