Millora del barri vell de Berga, a través del projecte d'inserció laboral "Treball als Barris"

Última revisió 13-05-2022 09:58
11/05/2022

Fins a 12 persones han iniciat les tasques de manteniment i millora del barri vell de Berga, dins el projecte “Treball als Barris de Berga”, que incorporen un conjunt d’accions complementàries entre sí i amb correlació a la Llei de barris. 

Aquestes actuacions que han començat a principis del mes de maig, han estat planificades per l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la voluntat de millorar i dinamitzar el barri vell de la ciutat, al mateix temps que s’afavoreix la inserció laboral al municipi.

Segons Lluís Vall: “Aquesta és una injecció important per a la ciutat de Berga, i és important fer-ho amb el capital humà que té la pròpia ciutat”. Vall afegeix que “aquesta és una oportunitat per posar en valor les capacitats d’aquestes persones i per la seva tornada a la roda professional i laboral”.

Al llarg del mes d’abril s’han realitzat els diferents processos de selecció, per cobrir les 12 places, amb contractes de 6 mesos de durada a jornada sencera. S’ha seleccionat 1 tècnic dinamitzador de l’espai públic, 1 encarregat, 6 oficials (electricista, paleta, jardineria i pintor) i 4 peons (electricista, construcció i jardineria).

Aquestes places han estat destinades a persones que es trobaven en situació d’atur, inscrites com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) al Servei d’Ocupació de Catalunya que no cobraven la prestació per desocupació i que actualment siguin residents al nucli antic de Berga. En el cas de la plaça de tècnic/a dinamitzador/a el contracte es va iniciar l’1 de febrer i té una durada de 9 mesos i a més no havia de complir el requisit de ser resident del barri vell de Berga. La resta de requisits d’accés a la plaça de dinamitzador han estat els mateixos.

Aquestes actuacions estan subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’Ajuntament de Berga, com ja ha passat en anteriors convocatòries, encomana la gestió de les accions del projecte de “Treball als Barris” a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

(*) Notícia elaborada pel departament de comunicació de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. 

Projecte d'inserció laboral
Projecte d'inserció laboral "Treball als Barris"
Autor: Agència de Desenvolupament del Berguedà