Nous repartiments del cubell multi producte a Berga des del 6 de novembre

Última revisió 03-11-2023 15:12
03/11/2023

Continua avançant la implantació del cubell multi producte a Berga. 

El dilluns, 6 de novembre, començarà el repartiment de les següents zones: passeig de la Pau, plaça de la Creu, plaça Països Catalans, Travessera de Coforb, el Castell de Sant Ferran i els carrers Cervantes, Coforb, Doctor Fleming, Roser, dels Banys, Capolat, Mare de Déu de Montserrat, Fra Frederic i Gran Via fins al número 32. En aquesta ocasió, està previst entregar 1.109 cubells.

Tal com ja es va fer en la primera fase, es lliurarà un cubell per cada habitatge. Els usuaris ja estan rebent una carta informativa a casa seva per informar-los. Se’ls comunica els horaris, dies i llocs on poden recollir aquest cubell que és gratis. Concretament, el lliurament es farà els dies, 6, 8, 10, 13, 15 i 17 de novembre. Els cubells es podran recollir al Telecentre de Berga de les 10 h a les 13 h i de les 16 h a les 19 h.

Quan es vagi a buscar el cubell, només cal portar la butlleta que els usuaris hauran rebut a casa seva amb la carta informativa, degudament complimentada. Si no s’ha rebut la carta, la butlleta es podrà omplir al punt sempre que sigui en una de les zones que s’està entregant els cubells.

Després d’aquest nou procés de lliurament, el repartiment s’anirà fent de forma progressiva a la resta del nucli urbà. Els veïns aniran rebent les cartes informatives a mesura que avanci la implantació.

Rebuig, envasos i paper i cartó

Aquests cubells multi producte serviran per recollir les fraccions de rebuig, envasos, paper i cartó els dies establerts al calendari de recollida del Porta a Porta de la capital berguedana. És un cubell de 40 litres de color groc i tapa blava que porta instal·lada i encapsulada al cos una etiqueta RFID UHF per tal d’enregistrar-ne les lectures de buidatge.

S’han lliurat 1.951 cubells

La implantació del cubell multi producte a Berga, va començar el 25 de setembre. Fins ara, s’han lliurat 1.951 cubells en total.

De la fase actual s’han repartit 822 cubells dels 1.109 que s’han de repartir, xifra que suposa un 65,03%. Aquest divendres, finalitzarà el repartiment d’aquesta segona fase.

I, fins ara, de la primera fase s’han repartit un total de 1.129 cubells dels 1.559 dels habitatges previstos, un 72,42%.

Les persones de les zones on ja s’ha completat el repartiment específic i que no hagin pogut anar a buscar els cubells, els podran recollir a l’Oficina d’Atenció del Porta a Porta en les seves ubicacions i horaris habituals: al Telecentre (carrer del Programari Lliure) que obre els dilluns de 10 h a 13 h i els dimecres de 16 h a 19 h.

Quan s’acabi la campanya d’implantació, es preveu haver repartit  8.500 cubells, un per cada família de la ciutat. Han costat 80.858 euros que ha pagat el Consell Comarcal.

En cas de dubte es pot trucar al telèfon del Triem, el 660 411 398 de les 9 h a les 14 h de dilluns a divendres. O consultar la informació en aquest enllaç.

(*) Notícia elaborada per l'àrea de Comunicació del Consell Comarcal del Berguedà. 

Cubell multi producte pel reciclatge de les fraccions d'envasos, paper i cartró i resta.
Cubell multi producte pel reciclatge de les fraccions d'envasos, paper i cartró i resta.
Autor: Ajuntament de Berga