"Salut a l'estiu" concentra la programació d'activitats durant el juliol per viure un estiu esportiu, saludable i educatiu

Última revisió 01-07-2022 13:53
01/07/2022

Berga portarà a terme la 7a edició del programa d’activitats esportives i educatives del 4 al 29 de juliol, a les piscines de la zona esportiva municipal Toni Sabata. ‘Salut a l’estiu’ és una iniciativa que té l’objectiu de promoure els hàbits saludables i l’exercici físic entre la població durant l’estiu. Enguany, l’oferta d’activitats es concentrarà durant el mes de juliol, ja que és el període en què les activitats compten amb major afluència de participants.

El projecte està impulsat per l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Berga i compta amb la col·laboració dels centres esportius El Tossalet, CEEC i el centre pedagògic Aprendre a Aprendre. Totes les activitats estaran dirigides per professionals tècnics dels centres esportius i educatius participants.

Activitats variades segons la intensitat

En aquesta edició, la graella d’activitats esportives del programa ‘Salut a l’estiu’ estarà formada per gairebé una desena d’activitats esportives diferents. Per exemple, hi haurà sessions de salut postural, aiguagim, zumba, CEEC sèries, defensa personal, karate i aquazumba. Es tracta d’activitats aptes per a tots els públics, però caldrà tenir en compte la forma física de cada persona a l’hora de participar-hi. En el material de difusió de ‘Salut a l’estiu’ s’indica el grau d’intensitat de les activitats (baixa i moderada), així com les activitats adreçades específicament al públic infantil.

Un espai de creativitat i joc  

‘Be happy’, ‘Espai forma’, ‘Dolç estiu’ i ‘Va de circ’ són les quatre propostes organitzades i dinamitzades per l’equip professional del Centre Pedagògic Aprendre a Aprendre de Berga. Es tracta d’activitats que combinen el desenvolupament i l’aprenentatge dels infants a través del joc i la diversió.

Programació d’activitats gratuïtes

Les activitats incloses al programa ‘Salut a l’estiu’ són gratuïtes i no es requereix inscripció prèvia per participar-hi. El punt de trobada de les activitats que es faran a les instal·lacions esportives serà la pista vermella situada a l’accés de l’equipament de les piscines municipals d’estiu. En cas de pluja, les sessions quedaran suspeses i no es programaran de nou.

Mullar-se per l’esclerosi múltiple

Berga tornarà a sumar-se a la iniciativa “Mulla’t”. Es tracta d’una jornada organitzada arreu de Catalunya per la Fundació Esclerosi Múltiple que té l’objectiu d’acompanyar les persones afectades per aquesta malaltia i destinar fons a la recerca i la investigació. Berga participarà en la jornada fent una sessió d’aquazumba, a càrrec de Sandra Tristante, tècnica del Centre Esportiu Municipal El Tossalet. L’activitat es farà el dissabte, 9 de juliol, d’11:30 a 12 h. A més, els usuaris i usuàries podran col·laborar amb la iniciativa adquirint productes solidaris de la campanya que es vendran a la taquilla de les instal·lacions de bany durant una setmana.     

 

  

Cartell - Salut a l'estiu 2022
Cartell - Salut a l'estiu 2022
Autor: Rubén Torres