Obert el període de sol·licitud per participar en el sorteig de salts de Plens, Maces i Maces Plenes de La Patum de 2022

Última revisió 10-06-2022 10:35
19/05/2022

L’Ajuntament de Berga ha obert el termini per participar en els sortejos de salts de La Patum de 2022. Per quart any, hi haurà una quarantena de salts de Plens a disposició de la ciutadania, però enguany també se sortejaran diversos salts de Maces de Lluïment i salts de Maces Plenes.

El sorteig s’adreça a persones majors de 18 anys i es farà a través d’una aplicació informàtica que atorgarà els salts de forma aleatòria i automàtica. Les sol·licituds es poden efectuar del 19 al 27 de maig, presentant una instància a través del registre general del consistori berguedà. Es preveu fer una formació sobre seguretat a les persones que hagin obtingut salts de Plens i també hi haurà un assaig adreçat a les persones guanyadores de salts de Maces de Lluïment i Maces Plenes. 

Els salts del sorteig

Se sortejaran 48 salts de Plens corresponents a La Patum completa de dijous (24) i de diumenge (24), respectivament. Pel que fa a les Maces, se sortejaran 8 salts de La Patum de Lluïment de diumenge al migdia i hi haurà 4 places de reserva per cobrir les baixes que es puguin produir. Els salts de Maces de Lluïment de dijous al migdia no formaran part del sorteig, ja que serà un salt d’homenatge a Miquel Moya, històric saltador de Maces que va morir el passat mes de març. Per últim, se sortejaran 5 salts de Maces Plenes, que es portaran a terme dijous i diumenge al vespre amb motiu de la celebració del 400 aniversari de la comparsa de Vestidors de Plens i Maces. En aquest cas, se sortejaran 3 salts de dijous i 2 salts de diumenge.

Procés i termini d’inscripció pel sorteig

La sol·licitud per participar al sorteig es podrà fer de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC), demanant cita prèvia al telèfon 600 464 067. L’horari d’atenció al públic de l’OAC és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i dilluns de 17 a 19 h. La sol·licitud també es podrà tramitar de forma telemàtica emplenant el formulari disponible al portal web municipal. (Consulta i descarrega el model d’instància a la part inferior de la notícia).

El termini de presentació de les sol·licituds estarà obert del 19 al 27 de maig fins a les 14 h. Un cop feta la inscripció, les persones participants rebran una còpia del document de sol·licitud amb el número corresponent al registre d’entrada de la seva petició. Es tracta d’un nombre de quatre xifres que serà el número que s’utilitzarà per assignar les places del sorteig. Cal recordar que la inscripció caldrà fer-la la persona interessada i no es permetrà la inscripció de terceres persones. A més, cada sol·licitant només podrà fer una inscripció, de manera que la persona que formuli més d’una instància quedarà exclosa del sorteig a través de l’anul·lació automàtica de totes les peticions que hagi registrat. Per tant, en cas de voler participar al sorteig de diferents salts, caldrà tramitar-ho conjuntament i especificar-ho en l’apartat “Sol·licito” de la instància genèrica.

Si el nombre de sol·licituds rebudes és inferior al nombre de places disponibles, s’assignaran les places de forma directa sense necessitat de fer el sorteig.

Descripció del sorteig

El sorteig serà públic i se celebrarà el dimecres, 1 de juny, la sala de plens de l’Ajuntament de Berga, a les 11 h. El sistema de repartiment de salts de La Patum es dividirà en tres fases per distribuir els salts de Plens, Maces de Lluïment i Maces Plenes, respectivament. Per fer-ho, s’utilitzarà una aplicació informàtica que, de forma aleatòria, assignarà les places a un nombre consecutiu de sol·licituds.

L’assignació de salts serà nominal i intransferible i no es permetrà l’intercanvi de dia ni de salt. Les persones que no hagin resultat guanyadores formaran part d’una llista d’espera per a la reposició de places vacants, en cas que es produeixi la renúncia d’alguna de les persones que hagi obtingut una plaça o en cas d’incompliment d’algun dels requisits esmentats anteriorment. Si per causes alienes a l’organització (condicions meteorològiques adverses o esdeveniments sobrevinguts que suposin l’anul·lació parcial o total dels actes) les persones guanyadores del sorteig no poguessin gaudir del salt assignat, no podran reclamar el dret a fer un altre salt diferent.

El resultat del sorteig es farà públic el mateix dia del sorteig, 1 de juny, als webs de l’Ajuntament de Berga (www.ajberga.cat) i La Patum (www.lapatum.cat), als perfils oficials de les xarxes socials del consistori i la festa berguedana (Twitter, Instagram i Facebook) i al tauler d’anuncis municipal situat davant de la recepció de l’ajuntament. Les renúncies es podran fer fins al 7 de juny, a les 14 h, enviant un correu electrònic a l’adreça participacio@ajberga.cat.

Formacions, assajos i obligacions

Les persones que hagin resultat guanyadores del sorteig de salts de Plens i els seus acompanyants hauran d’assistir obligatòriament a la formació que es portarà a terme el dissabte, 11 de juny, a les 16 h a la plaça de la Ribera, tot i que el punt de trobada serà a la plaça de Sant Pere. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt.

Les persones que hagin resultat guanyadores dels sortejos de salts de Maces de Lluïment i Maces Plenes hauran d’assistir obligatòriament als assajos que es faran els dies 4 i 11 de juny, en l’horari i la ubicació que es comunicarà més endavant a les persones que hagin resultat guanyadores. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt.

Les persones que realitzaran els salts sortejats i els seus acompanyants, en el cas dels salts de Plens, hauran de mostrar un comportament adequat i trobar-se en condicions òptimes per poder efectuar els salts assignats. En cas contrari, es retirarà el salt a la persona en qüestió.  

Sorteig de salts de La Patum de 2022
Patum completa de 2018
Autor: Ajuntament de Berga