Ermínia Altarriba i Gorgas

Regidora

08600 - Berga

Vaig néixer el 17 de desembre de 1963 a Berga, on he viscut sempre.

Soc llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l'especialitat de disseny gràfic, la meva activitat professional des de fa molts anys. Tinc una àmplia experiència en el món de la comunicació gràfica d’empresa i també de gestió de projectes culturals. En aquest sentit, he col·laborat molts anys amb l’empresa Trama en el disseny de projectes museogràfics, exposicions —permanents i itinerants— i projectes culturals. Entre altres, el Centre d’Interpretació de la Natura de Berga o l’exposició de les comparses que es mostrava, fins fa poc, a la Casa de La Patum.

Els meus interessos personals m’han portat a vincular-me amb moltes de les entitats culturals berguedanes de les quals, en molts casos, n’he format part de les juntes o patronats, com ara: l’Agrupació Fotogràfica (AFTDAO) i Òmnium Berguedà. El 2016 vam constituir l’entitat “Amics de Joan Ferrer” per portar a terme l’exposició antològica dedicada al Mestre. Continuem treballant en el projecte a través de l’associació “Repensem Sant Francesc”, una esperança de futur d’aquest magnífic edifici.

Per herència familiar vaig regentar una botiga d’il·luminació, fet que em va portar a formar part de la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga i, durant molts anys, a formar part de les diferents juntes. Més tard, la vaig presidir durant 8 anys. Encara en soc sòcia i, fins ara, formava part de la junta. Per aquest motiu he participat, des dels seus inicis, en el projecte de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) que promouen la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Per convicció i per voluntat, també he col·laborat durant anys amb entitats socials de la comarca, com ara: Fundació La Llar (com a col·laboradora), Creu Roja Berguedà i Fundació Horitzó formant part dels seus comitès/patronats.

Vaig ser regidora a l'Ajuntament de Berga durant, pràcticament, dues legislatures: del 2011 al 2018.

Soc regidora delegada de les àrees de Producció i Programació Cultural; Promoció econòmica, Comerç i Ocupació; Turisme; Festes.

  • Data presa de possessió: 17 de juny de 2023
  • Declaració de bens
  • Retribucions: Salari brut mensual: 1.500 €. Salari brut anual: 21.000 €. Dedicació: 60 %.
Ermínia Altarriba i Gorgas