Els Pastorets de Berga

El Teatre Municipal de Berga acollirà les representacions d‘Els Pastorets d’en Serafí Pitarra’. Les representacions que s’estrenaran el dia de Nadal a la nit, tornaran a representar l’obra escrita per Pitarra i que només es representa en tres poblacions catalanes com són Berga, Sant Quirze de Besora i Molins de Rei.

Els Pastorets d’enguany estrenaran vestits nous. Els actuals daten dels anys noranta, estaven molt desgastats i, com sigui que, des de fa uns anys, hi ha molta rotació en el repartiment dels personatges, en alguns casos les talles de la roba no s’avenen amb l’actor o actriu que representa el paper. Per això s’ha ideat un nou plantejament de vestits, perquè siguin més adaptables a diferents perfils de persones, més còmodes i més actuals. En total, 10 personatges estrenaran vestuari. Seran el Llucifer, Satan, Sant Miquel, Garrofa, Pallanga, Raquel, Betzabé així com també la Mare de Déu, Sant Josep, i els Sant Gabriel. Els vestits han estat dissenyats pel berguedà Martí Canal, i confeccionats per Maria Àngels Busquets.

L’altre novetat serà el gran volum de personatges que estaran sobre l’escenari. En total 60, i una vintena s’estrenaran en alguns dels papers de l’auca. Aquesta incorporació ve marcada per la gran quantitat de persones, la majoria joves, que tenen ganes de participar de l’espectacle nadalenc. La majoria dels papers s’han rejovenit, per tal de donar oportunitat a les noves generacions. Aprofitant el canvi de la direcció artística, s’han proposat canvis en algunes escenes per tal d’incorporar sorpreses pel públic.

Els Pastorets de Berga, que fa uns dies van estrenar el seu cartell promocional, obra de la dissenyadora gràfica de l’Alt Berguedà, Natàlia Urbieta, posaran les entrades a la venda aquest divendres dia 1 de desembre. I en els propers dies, abans del pont de desembre, la direcció publicarà el repartiment dels papers durant les cinc funcions programades. Les entrades es podran comprar a través de la web www.elspastoretsdeberga.cat

Les funcions es faran possible gràcies a les més de 150 persones que participaran del muntatge com són el maquillatge i perruqueria, tècnics, tramoia, attrezzo i vestuari, comparseria i papers.

Els Pastorets de Berga

Dates i horaris de les representacions:

Dilluns, 25 de novembre - 21:30 h

Dimarts, 26 de desembre - 18 h

Dilluns, 1 de gener - 18 h

Diumenge, 7 de gener - 18 h

Diumenge, 14 de gener - 18 h

Lloc: Teatre Municipal de Berga

Venda d'entrades anticipades: a partir de l'1 de desembre al portal web www.elspastoretsdeberga.cat.

01/01/2024
Hora inici 18:00
Teatre Municipal de Berga
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 28-11-2023 09:12