Inauguració de l'exposició dedicada a Josep M. de Martín

El Convent de Sant Francesc de Berga acollirà una gran exposició dedicada a Josep Maria de Martín i Gassó (1920-2005). Pintor, caricaturista, i poeta, en realitat de Martín va ser un creador singular, un apassionat de la modernitat, una ànima sensible i un artista exigent. Aquesta exposició oferirà per primera vegada una mirada global a la persona, a la seva obra i al seu temps.

L’exposició estarà comissariada per Salvador Vinyes i Jaume Capdevila ‘KAP’, artistes berguedans que van conèixer profundament i tractar amb assiduïtat de Martín, i deixarà veure les múltiples facetes del creador i de la persona.

L’any 2020 s’hauria celebrat el centenari del seu naixement, però la pandèmia de la Covid-19 va impedir celebrar l’efemèride. El desembre d’aquell any es va col·locar una placa d’homenatge a la casa on va viure l’artista, al número 13 de l’edifici modernista del carrer ronda de Queralt. L’Ajuntament de Berga havia previst una exposició que no es va poder portar a terme en el seu moment i que es farà finalment aquesta tardor amb la col·laboració d’Òmnium Cultural del Berguedà.

En les pròximes setmanes es donaran a conèixer més detalls sobre l'exposició.

Inauguració de l'exposició dedicada a Josep M. de Martín 

Data: dijous, 27 d'octubre

Hora: 19 h

Lloc: Convent de Sant Francesc.  

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 25-10-2022 11:32