La peça del mes: 'Carro de bombers'

Carro-bomba de pressió manual, pintat i decorat amb interessants ornamentacions de color negre sobre vermell. Era tibat i activat de forma manual pels bombers. Fabricat a Alemanya (Heidelberg) a finals del segle XIX principis del segle XX per l’empresa Carl Metz, pionera en aparells i maquinària per a extinció d’incendis. El trobem documentat a Berga en els comptes municipals de l’any 1921.        

Xerrada: “Restauració del carro de bombers” a càrrec de Violant Bonet Calveras, conservadora-restauradora de Béns Culturals. Col·laboradora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. Ha restaurat diverses peces del patrimoni Industrial del Berguedà i treballa en la conservació i difusió del patrimoni tècnic, científic i industrial al Museu de Castellar de n’Hug i el Museu de les Mines de Cercs.

Hora: 19 h
Lloc: C/ Pla de l’Alemany, s/n (Sala de Reserva del Museu Comarcal de Berga)


L’activitat forma part de 'La peça del mes', una iniciativa que s'inclou en el projecte d'Àgora Cultural Berga per difondre el coneixement sobre el patrimoni cultural berguedà, a través de l'àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l'Ajuntament de Berga.

15/12/2023
Hora inici 19:00
Pla de l'Alemany, s/n (Sala de Reserva del Museu Comarcal de Berga)
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 28-11-2023 10:14