La ReFireta del Berguedà

Prendre consciència sobre la necessitat d’allargar la vida útil dels béns de consum i evitar el malbaratament dels recursos materials. Aquest és un dels objectius de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es portarà a terme del 19 al 27 de novembre de 2022.

Es tracta d’una iniciativa que es desenvolupa conjuntament a Europa per fomentar estratègies i accions sostenibles per reduir els residus, que enguany se centrarà en l’àmbit tèxtil. En aquesta ocasió, la capital berguedana tornarà a adherir-se a la iniciativa a través de la programació d’una sèrie d’activitats i tallers impulsats per les àrees de Medi Ambient i Educació de l’Ajuntament de Berga i la participació en una iniciativa d’àmbit comarcal anomenada ‘ReFireta del Berguedà’.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus es plasmarà al Berguedà amb una iniciativa batejada com a ‘ReFireta del Berguedà’ que engloba la programació d’activitats a Bagà, Berga, Gironella, Puig-reig i Vilada impulsades pel Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments dels municipis participants. La ‘ReFireta del Berguedà’ comptarà amb una Fira de Prevenció de Residus i el Consum Responsable que se celebrarà a Berga el dissabte, 26 de novembre, a la plaça de Viladomat, de 10 a 14 i de 16 a 20 h.

L’esdeveniment inclourà diferents iniciatives com per exemple: un mercat d’intercanvi de roba, llibres, parament de la llar, eines, mobiliari de petites dimensions, petits electrodomèstics i joguines; una desfilada de moda amb roba de segona mà; una exposició sobre malbaratament alimentari, una xerrada sobre problemàtiques ecològiques i socials i diferents tallers de manualitats amb materials reciclats, costura, restauració de mobles o elaboració de sabó líquid o amb pastilla, entre d’altres.

26/11/2022
Hora inici 10:00
Pl. Viladomat
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21-11-2022 18:12