Berga impulsa dues consultes ciutadanes per a la modificació del reglament de nomenclàtor i la creació d'un reglament d'ús d'instal·lacions esportives

Última revisió 17-05-2022 16:57
16/05/2022

L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa dues consultes obertes a la ciutadania sobre diferents reglaments relacionats amb les àrees de Participació Popular i Esports, respectivament.

Les propostes preveuen la modificació del reglament per a la denominació de carrers, vies urbanes, espais i equipaments públics del municipi de Berga i la creació d’un reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals. El consistori ha obert un període de consulta pública perquè els veïns i veïnes i les entitats puguin fer les aportacions sobre els projectes normatius esmentats.   

Modificació del reglament de nomenclàtor

L’àrea de Participació Popular ha impulsat la modificació del reglament de nomenclàtor a través del qual s’estableixen els criteris per assignar els noms als espais públics de nova implantació, així com la modificació dels existents. La proposta contempla incloure una sèrie de criteris addicionals referents al nomenament i la retolació de les vies. Els articles que es volen incloure fan referència als criteris genèrics de denominació, els noms de persona, les comunicacions, la identificació i senyalització de les vies, la numeració i els noms de les cases disseminades. La proposta no inclou la modificació del funcionament de la Comissió de Nomenclàtor.   

Ordenança d’ús d’instal·lacions esportives municipals

L’àrea d’Esports ha impulsat l’elaboració d’un reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals per establir la normativa d’utilització d’aquest tipus d’equipaments per part de les persones que en fa ús durant l’any, tenint en compte les activitats esportives reglades, els entrenaments, els tornejos i les activitats d’estiu, entre d’altres. Aquesta iniciativa permetrà al consistori disposar d’un document per determinar el procés de reserva, l’accés, la forma de pagament de les taxes i preus públics municipals o les responsabilitats dels usuaris i usuàries durant l’ús dels equipaments. Les instal·lacions incloses en aquest reglament són: els dos pavellons d’esports (el nou i el vell), les pistes de tennis, pàdel, frontó i vòlei platja, el camp de futbol, les piscines d’estiu i l’skatepark.   

Consulta pública prèvia

L’Ajuntament de Berga ha obert un període de consulta pública prèvia perquè els veïns i veïnes i les entitats puguin fer aportacions sobre el projecte normatiu que es vol modificar. Les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga poden fer aportacions i suggeriments presentant una instància genèrica. En l’apartat web ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ es pot consultar la informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar i l’enllaç al formulari d’instància genèrica per realitzar les aportacions que es considerin oportunes. El termini per a la presentació d’instàncies estarà obert del 16 al 30 de maig de 2022, ambdues dates incloses.  

Enllaç: Modificació del reglament de nomenclàtor   

http://ajberga.cat/ambits/participacio-ciutadana/2022-modificacio-del-reglament-de-creacio-i-funcionament-de-la-comissio-del-nomenclator-i-del-procediment-per-la-denominacio-de-carrers-vies-urbanes-i-espais-publics-del-municipi-de-berga

Enllaç: Reglament d’ús ‘instal·lacions esportives municipals

http://ajberga.cat/ambits/participacio-ciutadana/2022-elaboracio-del-reglament-dus-dinstallacions-esportives-municipals

Consultes públiques prèvies
Documents de les consultes públiques prèvies
Autor: Ajuntament de Berga