Berga obre la sol·licitud per participar en el sorteig de salts d'Àngels, Maces i Plens de La Patum de 2023

Última revisió 15-05-2023 12:30
15/05/2023

L’Ajuntament de Berga ha obert el termini per participar en els sortejos de salts de La Patum de 2023.

Enguany, se sortejaran gairebé una cinquantena de salts d’Àngels, Maces de lluïment i Plens que la comparseria posa a disposició de la ciutadania per participar a la festa. El sorteig s’adreça a persones majors de 18 anys i es farà mitjançant una aplicació informàtica que atorgarà els salts de forma aleatòria i automàtica.

Les sol·licituds es poden fer del 15 al 21 de maig, presentant un formulari específic a través del registre general del consistori berguedà, de forma telemàtica o presencial. Es farà una formació obligatòria sobre seguretat a les persones que hagin obtingut salts de Plens i també hi haurà un assaig adreçat a les persones guanyadores de salts de Maces de lluïment. La no assistència suposarà la pèrdua dels salts.   

Els salts del sorteig

Aquest any se sortejaran un total de 47 salts. En concret, 5 salts d’Àngels corresponents a La Patum completa de dijous (3) i diumenge (2), respectivament. Pel que fa a les Maces, hi haurà un salt de maça de lluïment de dijous i un altre diumenge. També se sortejaran 40 salts de Plens corresponents a La Patum completa de dijous (20) i diumenge (20).

Procés i termini d’inscripció pel sorteig

La sol·licitud per participar al sorteig es pot tramitar de forma telemàtica emplenant el formulari específic disponible al portal web municipal. (Consulta i descarrega el model d’instància a la part inferior de la notícia). La sol·licitud també es pot fer presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). L’horari d’atenció al públic de l’OAC és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i dilluns de 17 a 19 h.

El termini de presentació de les sol·licituds estarà obert del 15 al 21 de maig fins a les 14 h. Un cop feta la inscripció, les persones participants rebran una còpia del document de sol·licitud amb el número corresponent al registre d’entrada de la seva petició. Es tracta d’un nombre de quatre xifres que serà el número que s’utilitzarà per assignar les places del sorteig. Cal recordar que la inscripció caldrà fer-la la persona interessada i no es permetrà la inscripció de terceres persones. En el cas de les sol·licituds dels salts d’Àngels i Plens, serà imprescindible aportar la informació sobre la persona acompanyant que participarà en els salts, tal com preveu el formulari.

Cada sol·licitant només podrà fer una inscripció, de manera que la persona que formuli més d’una instància quedarà exclosa del sorteig a través de l’anul·lació automàtica de totes les peticions que hagi registrat. Per tant, en cas de voler participar al sorteig de diferents salts, caldrà indicar-ho en el formulari marcant les caselles corresponents als diferents salts sortejats. En cas de ser beneficiari de més d’un salt, tot i que els salts es desenvolupin en dies diferents, la persona haurà d’escollir un únic salt per dur a terme.  

Si el nombre de sol·licituds rebudes és inferior al nombre de places disponibles, s’assignaran les places de forma directa sense necessitat de fer el sorteig.  

Descripció del sorteig

El sorteig serà públic i se celebrarà el dimarts, 23 de maig, a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga, a les 12 h. El sistema de repartiment de salts de La Patum es dividirà en tres fases per distribuir els salts d’Àngels, Maces de lluïment i Plens, respectivament. Per fer-ho, s’utilitzarà una aplicació informàtica que, de forma aleatòria, assignarà les places a un nombre consecutiu de sol·licituds.

L’assignació de salts serà nominal i intransferible i no es permetrà l’intercanvi de dia ni de salt. Les persones que no hagin resultat guanyadores formaran part d’una llista d’espera per a la reposició de places vacants, en cas que es produeixi la renúncia d’alguna de les persones que hagi obtingut una plaça o en cas d’incompliment d’algun dels requisits esmentats anteriorment. Si per causes alienes a l’organització (condicions meteorològiques adverses o esdeveniments sobrevinguts que suposin l’anul·lació parcial o total dels actes) les persones guanyadores del sorteig no poguessin gaudir del salt assignat, no podran reclamar el dret a fer un altre salt diferent.

El resultat del sorteig es farà públic l’endemà del sorteig (24 de maig), als webs de l’Ajuntament de Berga (www.ajberga.cat) i La Patum (www.lapatum.cat), als perfils oficials de les xarxes socials del consistori i la festa berguedana (Twitter, Instagram i Facebook) i al tauler d’anuncis municipal situat davant de la recepció de l’ajuntament. Les renúncies es podran fer fins al 31 de maig, a les 14 h, enviant un correu electrònic a l’adreça participaciopopular@ajberga.cat.

Formacions, assajos i obligacions

Les persones que hagin resultat guanyadores del sorteig de salts de Maces de lluïment hauran d’assistir obligatòriament a l’assaig que es farà el dissabte, 27 de maig, al local dels Castellers de Berga, a les 16 h. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt.

Les persones que hagin resultat guanyadores del sorteig de salts de Plens i els seus acompanyants hauran d’assistir obligatòriament a la formació que es durà a terme el dissabte, 3 de juny, al Pavelló de Suècia. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt.

Les persones que realitzaran els salts sortejats i els seus acompanyants hauran de mostrar un comportament adequat i trobar-se en condicions òptimes per poder efectuar els salts assignats. En cas contrari, es retirarà el salt a la persona en qüestió.  

 

Sorteig de salts de La Patum 2023
Sorteig de salts de La Patum 2023
Autor: Ajuntament de Berga