Berga pedalarà per promoure la mobilitat sostenible i il·luminar l'avet de Nadal de la plaça de Sant Pere amb elements visuals i musicals

Última revisió 21-12-2022 19:36
20/12/2022

Pedalar per crear un espectacle de música i llum entorn de l’avet de Nadal instal·lat a la plaça de Sant Pere. Aquesta és una de les propostes que es portaran a terme a Berga aquest Nadal.

Es tracta d’una iniciativa que té un doble objectiu: gaudir de les festes nadalenques amb família i promoure la mobilitat sostenible fent ús de la bicicleta. L’activitat titulada ‘Pedala i il·lumina’ està organitzada per l’Ajuntament de Berga i Berguedà Bike Trails amb la col·laboració de Velo Berga, Rock and Classics, Bled, Rètols Xaloc i Marc Elias. L’activitat es farà els dies 22, 23, 24, 28, 29 i 30 de desembre de 2022 i els dies 3 i 4 de gener de 2023, de 18 a 20 h. Inicialment, l’activitat estava plantejada per fer-la també a l’avet de Nadal de la plaça de la Creu, però per qüestions logístiques i de mobilitat de la zona, s’ha decidit fer-la exclusivament a la plaça de Sant Pere.

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha destacat que “no només es tracta d’una acció de Nadal, sinó que també permet generar consciència del que suposa anar amb bicicleta i tot plegat ho lliguem amb l’avet de Nadal, que es retornarà a la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa quan acabin les festes per produir energia per a algun equipament municipal”.

Bicicleta, música i llum

L’activitat ‘Pedala i il·lumina’ està ideada perquè sigui un espectacle visual i musical. Per fer-ho possible, s’instal·laran dues bicicletes de muntanya i una bicicleta per a infants. Els usuaris i usuàries hauran de pedalar per activar els diferents elements de música i llum de l’arbre de Nadal de la plaça de Sant Pere, a través de projeccions, etc. Oriol Rego de Berguedà Bike Trails ha convidat tothom a participar-hi assegurant que “és una activitat que pot ser molt bonica per fer amb família, però també és una iniciativa per promoure la sostenibilitat, la mobilitat i l’esport”. Rego també ha comentat que hi haurà un photocall a la zona de l’activitat.

Pedalar per conèixer la comarca

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha explicat que el consistori va proposar a Berguedà Bike Trails (BBT) l’organització d’aquesta activitat singular de Nadal, que es porta a terme a altres poblacions i ciutats europees. BBT es va sumar a la iniciativa, tenint en compte que és un projecte que va néixer per promocionar el ciclisme al Berguedà a través de la creació d’activitats, rutes, tracks, entrenaments, guiatges i experiències amb bicicleta. Sandra Subirana de BBT i Velo Berga ha comentat que treballen en diversos projectes “per fer descobrir el paradís que tenim a la comarca promovent el ciclisme, la mobilitat urbana i lluitant per una comarca neta”. Subirana ha avançat que el setembre de 2023 es farà la primera cursa de Gravel al Berguedà.

Ivan Sànchez ha destacat la tasca de Berguedà Bike Trails a l’hora de promoure la mobilitat urbana i els desplaçaments amb bicicleta per la ciutat. En aquest sentit, l’alcalde ha esmentat la importància que l’administració acompanyi aquest tipus de projectes i ha assegurat que “tot i no tenir els recursos que ens agradaria, a poc a poc anem transformant la ciutat amb espais més amables, on els vianants siguin protagonistes i la bicicleta vagi guanyant més pes”.             

Presentació de l'activitat de Nadal 'Pedala i il·lumina'
Ivan Sànchez, Sandra Subirana i Oriol Rego presentant l'activitat 'Pedala i il·lumina', a la plaça de Sant Pere
Autor: Ajuntament de Berga