Canvis en el servei de recollida del porta a porta de Berga els dies Patum

Última revisió 23-05-2023 14:43
23/05/2023

El servei de recollida de residus a Berga tindrà canvis del 7 a l'11 de juny amb motiu de la celebració de les festes de La Patum. El porta a porta deixarà de prestar-se al barri vell i la zona d'influència de la festa al centre del nucli urbà els dies que duri la celebració.

En aquest àmbit, en comptes de fer-se la recollida porta a porta s'habilitaran una vintena d'àrees amb un total de 112 contenidors de les diferents fraccions perquè els veïns i veïnes puguin llençar-hi la brossa els dies de la festa. Les zones afectades es poden consultar en el mapa adjunt.

El Consell Comarcal del Berguedà instal·larà contenidors de diferents capacitats per les fraccions d'envasos i paper-cartó, per la fracció resta i l'orgànica. Aquestes àrees amb contenidors per residus estaran ubicades estratègicament per donar cobertura a l'àmbit comprès entre el passeig del Lledó i el carrer Cercs, la plaça de Sant Pere, tot el barri vell, el passeig de la Indústria i carrers adjacents.

La instal·lació de tots els contenidors es realitzarà el dimarts 6 de juny durant tot el dia. Els treballs començaran al matí. La neteja i el buidatge dels contenidors d'aquestes àrees es durà a terme dues vegades al dia; una a partir de les 6 h i una altra a partir de les 15 h.

On s'ubicaran les àrees de contenidors?

1. Ronda Moreta (davant del local dels sindicats)

2. Ronda Moreta (al costat del mercat municipal)

3. Plaça Sant Magdalena

4. Plaça Sant Francesc

5. Passeig de la Indústria (amb C/ Lluís Millet)

6. Passeig de la Indústria (amb Canal Industrial)

7. Passeig de la Indústria (amb Pere II)

8. Plaça Maragall

9. Carrer del Balç (darrere cinema Catalunya)

10. Carrer Balmes

11. Carrer Pompeu Fabra

12. Plaça de Viladomat

13. Passeig de la Indústria (Plaça de Viladomat)

14. Carrer Pinsania – Convent de Sant Francesc

15. Baixada de l'Hospital – Carrer Cercs

16. Carrer Quim Serra – Carrer Guardiola de Berguedà

17. Plaça Cim d'Estela (zona concerts)

La recollida de resta s'avança al 5 de juny 

Un altre dels canvis importants aquest Corpus a Berga, serà que la recollida de la fracció resta a tota la ciutat s'avançarà i es farà el dilluns 5 de juny en comptes del dimecres 7 de juny que és quan tocaria d'acord amb el calendari establert. La recollida de la fracció resta s'avança per evitar que el dia d'inici de La Patum, hi hagi incidències en el servei a causa de la gran afluència de gent fins a altes hores de la matinada als carrers per on es desenvoluparà.

Contenidors de suport a l'espai firal 

El Consell Comarcal del Berguedà també distribuirà contenidors extres a la zona del passeig de la Indústria adreçats als firaires que hi treballen els dies de Corpus.

Canvi d'ubicació de l'oficina d'atenció al públic

Tot el mes de juny, l'oficina d'atenció al públic de Berga estarà ubicada a l'oficina del telecentre al carrer de la Sardana, número 24. Romandrà oberta, els dilluns i els divendres de 10 a 13 h i els dimecres de 16 a 19 h.

Informació i difusió

El Consell Comarcal del Berguedà farà difusió dels canvis en el servei de recollida de residus del porta a porta a causa de la celebració de La Patum, a través de cartells informatius amb mapes de les zones afectades que es penjaran als blocs de pisos dels carrers on s'aplicaran els canvis. Així mateix, s'informarà a través dels mitjans de comunicació, el seu web i les xarxes socials.

(*) Notícia elaborada per B-Comunicació, agència que desenvolupa les tasques de comunicació del Consell Comarcal del Berguedà.