El 20è Torneig Casteller de Futbol aplegarà unes 1.600 persones durant el cap de setmana del 24 i 25 de febrer a la capital berguedana

Última revisió 21-02-2024 11:36
21/02/2024

El 24 i 25 de febrer, 48 colles castelleres vindran a Berga per decidir quina és la millor jugant a futbol sala.

Entre esportistes i seguidors, de 1.600 a 1.700 persones pujaran a la capital del berguedà pel 20è Torneig Casteller de Futbol; els Castellers de Berga aprofitaran l’ocasió per organitzar àpats i concerts.

Cada any, una colla castellera diferent acull el Torneig a la seva ciutat; l’any passat van fer d’amfitrions els Xiquets de Tarragona. És excepcional, però, que Berga rebi l’esdeveniment per segona vegada després d’haver acollit el 18è Torneig l’any 2019. Aquella edició va ser un gran èxit, i la tornada del certamen a la capital del Berguedà ha generat una gran expectació. De fet, després que s’obrís la pàgina web d’inscripció, 48 equips –el màxim permès– es van apuntar en només tres hores. Diverses colles castelleres han anunciat que malgrat el seu equip no competeixi, enviaran una delegació a la ciutat per gaudir de l’esdeveniment.

Competició esportiva, cultural i festiva

Al matí i a la tarda del dissabte 24 de febrer, els diferents equips lluitaran per arribar a la final amb partits a la plaça de la Font del Ros, a l’institut Guillem de Berguedà, a la zona esportiva del Tossalet i a l’Escola Xarxa—vuit pistes en total. Els partits tindran lloc de 9:30 a 14:30 h i de 15 a 21:30 h. En cas de pluja, el torneig seguirà endavant: s’escurçaran els partits perquè tots puguin tenir lloc a les pistes cobertes.

Un cop quedin clar els finalistes, s’acabarà la jornada amb un sopar i, degut al gran nombre de visitants previstos, dues festes simultànies: una al Cine Catalunya –el local dels castellers– i una altra al Pavelló Vell. A les 22 h, al Pavelló Vell començarà un concert amb Pascual i els Desnatats –tres músics que combinen cançons pròpies amb altres clàssics catalans– seguits pel grup berguedanolluçanès de versions Blú, el PD Salas Xic i una actuació sorpresa. Mentrestant, PD Anís i Moscatell i PD Sabata Plana punxaran al Cinema Catalunya.

El diumenge 25 de febrer a les 9 h començaran els últims partits, i els millors equips lluitaran pel títol a la zona esportiva del Tossalet. Les semifinals tindran lloc a les 10:10 h; a les 12:30 h, dos equips lluitaran pel 3r i 4t lloc; la final tindrà lloc a les 14 h. Un cop els equips guanyadors hagin pujat al podi, s’acabarà el Torneig Casteller de Futbol amb un dinar de comiat.

Suport d’institucions i entitats

Organitzar un esdeveniment d’aquest nivell és un gran repte, però els Castellers de Berga han comptat amb l’ajuda d’un gran nombre d’entitats i de comerços de la comarca. L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal han participat en l’organització d’espais, residus i transport, i els voluntaris que es trobaran a peu de pista i als concerts venen d’un reguitzell d’entitats berguedanes. Finalment, una quarantena de comerços han ofert productes i han venut butlletes per al sorteig de quatre grans paneres que ajudaran, a més, a finançar la Fundació Horitzó del Berguedà i la Fundació de la Llar. Les butlletes guanyadores s’anunciaran el diumenge a les 15:15 h, just abans de l’entrega de premis als equips campions.

(*) Notícia elaborada pels Castellers de Berga 

Josep Antoni Cárdenas, Guillem Canal, Bernat Girabal, Ramon Caballé i Josep Fernàndez durant la presentació del 20è Torneig Casteller de Futbol, al Pavelló Vell
Josep Antoni Cárdenas, Guillem Canal, Bernat Girabal, Ramon Caballé i Josep Fernàndez durant la presentació del 20è Torneig Casteller de Futbol, al Pavelló Vell
Autor: Ajuntament de Berga