Les Barraques de La Patum programen nou actuacions gratuïtes amb artistes de renom del panorama musical actual

Última revisió 02-04-2024 13:28
02/04/2024

L’Ajuntament de Berga ha donat a conèixer la programació musical de les Barraques de La Patum 2024.

La plaça Cim d’Estela acollirà dues jornades de concerts gratuïts amb actuacions musicals de qualitat per generar activitat a la zona i completar els actes patumaires que es porten a terme a la plaça de Sant Pere. Els concerts se celebraran els dies 31 de maig i 1 de juny i estaran protagonitzats per artistes i grups destacats del panorama musical actual, així com per formacions berguedanes. Enguany, les novetats se centraran en la millora de la sonorització de l’espai cultural, la concentració de la programació en dos dies i l’ampliació de l’horari de finalització dels concerts, entre d’altres.

L’esdeveniment està impulsat per les àrees de Joventut i Patum de l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Programació musical

La programació musical de La Patum 2024 comptarà amb nou actuacions. Per l’escenari de les Barraques de La Patum hi passaran Pep i M. José, Esperit de vi, Les Testarudes, Xavi Sarrià, Els Catarres, Figa Flawas, La Ludwig Band, Les Que Faltaband i DJ Destor. Una de les novetats de la jornada de dissabte serà l’actuació d’un punxadiscos local per amenitzar l’espera entre les actuacions dels diferents grups participants, així com per tancar la vetllada. Totes les actuacions incloses en la programació seran gratuïtes. Els concerts de divendres (31 de maig) finalitzaran a les 3 de la matinada, mentre que les actuacions de dissabte (1 de juny) acabaran a les 5 de la matinada.

Gestió de l’espai de barres

La zona de concerts disposarà d’espais de barres gestionades per les entitats locals coorganitzadores de l’esdeveniment. Les entitats, fundacions o associacions sense ànim de lucre amb seu social al municipi de Berga que estiguin interessades a formar part de l’organització podran sol·licitar-ho presentant una instància genèrica, de forma telemàtica, del 3 al 16 d’abril. Es contempla la participació d’un màxim de dotze entitats. Si el nombre de sol·licituds supera les places disponibles, aquestes es cobriran per ordre d’inscripció.

Millora de la qualitat sonora

L’organització implementarà algunes mesures per millorar la sonorització de l’espai cultural de les Barraques de La Patum. Per fer-ho, es disposarà d’altaveus (Delays) distribuïts en diferents punts de l’espai per obtenir una major qualitat del so. El regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha explicat que s’ha treballat per pal·liar les deficiències que hi va haver durant els concerts de l’any passat, en què el so no arribava a tota la plaça. Santiago ha comentat que “es desplaçarà l’escenari uns metres més enrere i també disposarem d’altaveus desplegats per tota la plaça. Amb els altaveus de l’escenari i els que posarem en diferents punts de l’espai, el so arribarà a tots els racons”. El regidor ha recordat que enguany també es vetllarà per garantir el compliment de la normativa acústica, tal com es va fer l’any passat.

Supressió dels concerts de dijous

L’edició de l’any passat de les Barraques de La Patum comptava amb tres jornades de concerts, que es van portar a terme de dijous a dissabte de Corpus. El Consell Municipal de La Patum, les entitats organitzadores, el veïnat i el centre residencial de la zona van valorar positivament el desenvolupament de l’esdeveniment, però enguany s’ha optat per suprimir la vetllada de dijous i incrementar una hora la durada dels concerts de divendres i dissabte.  

L’alcalde i regidor de Patum, Ivan Sànchez, ha esmentat que “a banda d’oferir un espai d’oci segur, l’objectiu dels concerts és descentralitzar i treure gent de la plaça de Sant Pere en moments puntuals. Dissabte va ser una evidència i durant el passacarrers molta gent se’n va anar a l’espai cultural, en canvi, el dijous no es va notar tant. Les entitats també valoren centrar els esforços el divendres i el dissabte, i el dijous de moment el traiem del calendari. No vol dir que no torni, en cas que les valoracions d’aquest any siguin diferents”.

Isaac Santiago (Regidor de Joventut), Janina Vilana (Tècnica de Joventut) i Ivan Sànchez (Alcalde de Berga i regidor de Patum) durant la presentació de la programació de Barraques de La Patum 2024
Isaac Santiago (Regidor de Joventut), Janina Vilana (Tècnica de Joventut) i Ivan Sànchez (Alcalde de Berga i regidor de Patum) durant la presentació de la programació de Barraques de La Patum 2024
Autor: Ajuntament de Berga