Berga acollirà una nova campanya de donació de sang l'1 de juny a l'Espai Jove

Última revisió 25-05-2022 16:52
24/05/2022

El Banc de Sang anima tothom qui pugui a donar sang, ja que les reserves de sang són més baixes del que és habitual. Les transfusions als hospitals catalans han augmentat un 10% i calen 1.100 donacions diàries per fer front a les necessitats dels pacients.

Berga acollirà una jornada de donació de sang el dimecres, 1 de juny, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, a l’Espai Jove (C/ Mossèn Espel, 13). Per participar-hi, cal reservar hora a la pàgina web donarsang.gencat.cat o trucant al 93 557 35 66. La campanya està impulsada pel Banc de Sang i Teixits i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga i el voluntariat de Creu Roja Berguedà. 

Fan falta més donacions per remuntar l’estat de les reserves. Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans.

Per a què es necessita la sang?

Els motius més freqüents pels quals una persona pot necessitar transfusions són els càncers, hemorràgies intestinals, insuficiències cardíaques, fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Com donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Tenir entre 18 i 70 anys.
  • Pesar 50 quilos o més.
  • En cas de ser dona, no estar embarassada.

Consulta la informació sobre la donació de sang en aquest enllaç: https://donarsang.gencat.cat/ca/puc-donar/

(*) Notícia elaborada pel Bang de Sang i Teixits. 

Cartell - Jornada de donació de sang a Berga
Cartell - Jornada de donació de sang a Berga
Autor: Banc de Sang i Teixits