Berga aplica la gratuïtat a les piscines municipals durant l'onada de calor prevista els pròxims dies a la ciutat

Última revisió 28-01-2022 13:02
11/08/2021

L’Ajuntament de Berga implementarà l’accés gratuït a les instal·lacions exteriors de bany de la zona esportiva a partir d’aquest dijous, 12 d’agost, i fins que es mantingui l’episodi de calor previst a la ciutat, segons les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que el consistori berguedà ha aplicat des de l’estiu de 2015 perquè la ciutadania pugui combatre els episodis de calor més intensa que s’han viscut a la ciutat durant els darrers anys. La mesura d’aplicar la gratuïtat a les piscines municipals s’activa quan el Servei Meteorològic de Catalunya emet avisos de perill “alt” i “molt alt” al Berguedà, que es correspon amb les alertes de color taronja i vermell, respectivament. El consistori informarà del final de la gratuïtat de les instal·lacions de bany en funció de l’evolució de l’onada de calor.

Predicció meteorològica pels pròxims dies

Segons la predicció meteorològica, la temperatura seguirà pujant i entre dijous i diumenge s’esperen màximes de 37 a 39 ºC a Berga, fins i tot pròximes als 40 ºC. Són valors que superen el llindar de perill per calor que el Servei Meteorològic de Catalunya estableix en els 37 ºC per a la capital berguedana. L’únic precedent d’una onada de calor tan intensa va ser a finals de juny de 2019, quan Berga va registrar per primera vegada 40 ºC. Avui dimecres la temperatura màxima ja pot rondar els 35 ºC.

Indicacions per a l’ús de la piscina durant les onades de calor

El consistori ha establert dos torns per accedir a les piscines de forma gratuïta durant els episodis de calor: el torn de matí (de 10 a 15 h) i el torn de tarda (de 15 a 20 h). El torn de matí finalitzarà a les 14:45 h per tal que els usuaris i usuàries abandonin les instal·lacions i puguin accedir-hi les persones del torn de tarda. L’entrada i sortida de l’equipament durant la franja del migdia (de 14 a 15 h) es farà obligatòriament per la zona de la taquilla.

L’aforament màxim serà de 500 persones i el control d’accés es farà mitjançant tiquets numerats que els usuaris i usuàries rebran a l’entrada de la piscina i que hauran de retornar en el moment que decideixin abandonar l’equipament. Les persones que disposin de l’abonament de temporada o l’abonament familiar corresponent al mes d’agost també podran accedir gratuïtament i tindran prioritat d’accés, en cas que es produeixin cues. Els infants menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que haurà de fer-se responsable de l’entrada i sortida dels menors a les instal·lacions. Tanmateix, les persones adultes només podran fer-se càrrec de cinc infants com a màxim.

A més, totes les persones que accedeixin a les instal·lacions municipals de bany hauran de mostrar un comportament adequat, adient i de respecte envers la resta d’usuaris i usuàries i també amb el personal encarregat de la gestió i el manteniment del servei. Totes aquestes recomanacions i mesures s’apliquen per tal de mantenir la seguretat i el bon ús de les instal·lacions.

Mesures de prevenció per combatre la calor

Des de l’Ajuntament de Berga es demanda a la ciutadania evitar els efectes de l’episodi de calor seguint les recomanacions de Protecció Civil com per exemple: beure molta aigua i fer àpats lleugers, evitar sortir al carrer en les hores de més sol, portar gorra o barret per protegir-se del sol, procurar hidratar els animals de companyia i no passejar-los durant les franges horàries més caloroses, entre d’altres. Podeu consultar la resta de consells en aquest enllaç web.

Alt risc d’incendi

La Generalitat de Catalunya ha activat el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’ALERTA davant de l’elevat perill d’incendi per avui i els pròxims dies. L’Ajuntament de Berga demana la màxima precaució a tothom, evitar qualsevol activitat que pugui comportar perill d’incendi i trucar immediatament al 112 si s’observa una columna de fum.

Piscina Municipal de Berga