Berga celebrarà la Festa dels Cristòfols el 4 i 8 de juliol

Última revisió 02-07-2023 16:02
02/07/2023

La celebració inclourà un acte institucional i la tradicional benedicció de vehicles. 

La Festa dels Cristòfols de Berga arriba a una nova edició. La celebració organitzada per l’Ajuntament de Berga amb la col·laboració de Montepio, compta amb un programa d’activitats que complementen la tradicional benedicció de cotxes.

Dimarts, 4 de juliol

Acte institucional a la Sala Casino - 18 h

Aquest acte serà l’obertura de la Festa dels Cristòfols, i s’iniciarà amb una presentació sobre Les infraestructures de comunicació al Berguedà amb Marc Sanglas, Secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya. Aquest acte comptarà amb la col·laboració del comunicador Xavier Gual.

Seguidament, es farà el lliurament del Premi Sant Cristòfol a l’Escola Santa Eulàlia per haver promogut la pacificació del trànsit al voltant de l’escola, millorant així la seguretat viària, la mobilitat sostenible i l’educació viària entre l’alumnat i les seves famílies. L’experiència de l’Escola Santa Eulàlia també ha estat un referent per altres centres de la ciutat. Amb aquest premi, l’Ajuntament de Berga i el Montepio volen reconèixer anualment a persones o organitzacions de la comarca del Berguedà que hagin destacat en els àmbits de la seguretat i l’educació viària o la mobilitat sostenible.

Tot seguit es farà un reconeixement als socis i sòcies del Montepio amb més de cinquanta anys d’antiguitat i als delegats jubilats de l’entitat. Aquest acte està obert a tot el públic.

Dissabte, 8 de juliol

Benedicció de vehicles a les Sagramentàries de Berga (cruïlla entre els carrers Gran Via i Cervantes) - 20 h 

La celebració es completarà amb una missa en honor a Sant Cristòfol. Tot seguit, al mateix lloc, es durà a terme la benedicció de vehicles amenitzada per la Cobla Pirineu.

 

Amb motiu de la celebració de Sant Cristòfol les oficines del Montepio de Manresa i Berga romandran tancades el divendres dia 7 de juliol.

(*) Notícia elaborada per la Fundació Montepio 

Benedicció de vehicles. Festa dels Cristòfols de 2022
Benedicció de vehicles. Festa dels Cristòfols de 2022
Autor: Ajuntament de Berga