Berga crea un circuit d'orientació permanent format per 25 fites situades al barri vell i el Parc del Lledó

Última revisió 17-05-2022 16:55
17/05/2022

Berga disposa d’un circuit permanent d’orientació que ha estat habilitat entorn del centre històric i el Parc de Lledó. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea d’Esports i el Club Esportiu Orientació Berguedà.

El circuit està format per 25 fites i consta de tres modalitats diferents que es poden completar mitjançant l’ús d’una aplicació mòbil. El projecte permet incrementar l’oferta d’activitats esportives a la ciutat a través d’una iniciativa adreçada a persones de totes les edats.

Disseny del circuit

El circuit d’orientació permanent ha estat preparat i muntat durant el primer quadrimestre de l’any pel consistori berguedà i el Club Esportiu Orientació Berguedà. El mapa d’orientació del municipi va ser cartografiat per Pau Curriu l’any 2007 i ha estat actualitzat per Lleí Viles durant l’hivern de 2022. En el mapa hi apareixen totes les fites marcades amb un cercle i els tres circuits disponibles:

  • Circuit curt: 10 fites i 1 quilòmetre en línia recta.
  • Circuit mitjà: 15 fites i 2 quilòmetres en línia recta.
  • Circuit llarg: 20 fites i 3 quilòmetres en línia recta.

El mapa es pot descarregar gratuïtament al web de l’Ajuntament de Berga (www.ajberga.cat) i també es distribueix en paper a la recepció del consistori berguedà (plaça de Sant Pere, 1) i a l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Àngels, 7).

Descarrega el mapa en aquest enllaç: Ajuntament de Berga/Circuit permanent d'orientació (ajberga.cat)

Completa el repte

El circuit està pensat per fer-lo a través de l’aplicació Microsprints disponible per a dispositius mòbils Android i iOS. Un cop descarregada l’aplicació, caldrà seleccionar el circuit (curt, mitjà o llarg) i escanejant el codi QR inclòs en el revers del mapa. Per començar el recorregut del circuit caldrà dirigir-se al punt d’inici ubicat al Parc del Lledó (a la zona dels serveis públics) i escanejar el codi QR START disponible al panell informatiu. A partir d’aquest moment, el temps començarà a córrer i les persones participants hauran de dirigir-se a la fita que indiqui l’aplicació. Cada fita compta amb un codi QR que caldrà escanejar i després de localitzar totes les fites del circuit serà necessari escanejar el codi QR FINISH del panell informatiu. Un cop acabada l’activitat, es pot compartir el resultat obtingut i consultar la classificació general a través de l’aplicació mòbil.

Activitat d’orientació

L’alumnat de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat han fet quatre circuits d’orientació a l’espai del Parc del Lledó. Uns 330 nens i nenes han participat aquest dimarts, 17 de maig, en la trobada escolar de cicle superior que ha consistit en una activitat d’orientació dinamitzada per membres del Club Esportiu Orientació Berguedà. Els infants han estat distribuïts en grups per cercar les diferents fites dels circuits establerts. Aquesta activitat clou les trobades escolars programades per l’àrea d’Educació durant el curs lectiu 2021-22. L’alumnat de cicle inicial va gaudir de l’espectacle “Sobre Rodes”, a càrrec d’Yldor (primer trimestre), mentre que l’alumnat de cicle mitjà va fer un taller de percussió corporal amb Santi Serratosa en el marc de la celebració del Carnaval (segon trimestre).

Presentació del circuit permanent d'orientació de Berga
Presentació del circuit permanent d'orientació de Berga
Autor: Ajuntament de Berga