El bus urbà modifica els itineraris d'algunes línies per adaptar els recorreguts a la nova mobilitat de la ronda Moreta i la ronda de Queralt

Última revisió 07-03-2022 07:18
04/03/2022

El restabliment de la circulació de vehicles a la ronda Moreta comporta una sèrie de canvis en la mobilitat de la zona i els itineraris del bus urbà, ja que alguns trams de la ronda Moreta i la ronda de Queralt han passat a ser de sentit únic. L’adaptació dels serveis, itineraris i horaris de les línies del bus urbà s’aplicarà a partir del pròxim dilluns, 7 de març. Els serveis diaris passaran de 25 a 21 i la reducció es deu al fet d’adequar-los a les necessitats dels nous recorreguts i la durada d’aquests.

  • Línia Ciutat (9 serveis diaris). La línia passarà de 12 a 9 serveis diaris i comptarà amb 25 parades: Plaça de la Creu – Residència A – Bruc A – La Valldan A – Sant Bartomeu – Polígon A – Fullaracs – Polígon B – La Valldan B – Bruc B – Residència B – Comte Oliba – Font del Ros – Zona Esportiva – Rasa dels Molins – Hotel d’Entitats – Santa Eulàlia – Plaça Gernika – Bombers – Ambulatori – Hospital – Tanatori – Plaça Viladomat – Mercat Municipal – Plaça de la Creu.
  • Línia Escoles (3 serveis diaris). La línia passarà de 4 a 3 serveis diaris, comptarà amb 33 parades i variarà l’últim tram del recorregut, tenint en compte l’aplicació del sentit únic de circulació a la ronda de Queralt. Això significa que des de la plaça de Viladomat, l’autobús circularà per la ronda Moreta fins a la plaça de la Creu, continuarà pel carrer del Roser i ascendirà per la Rasa del Canyet per completar el recorregut i aturar-se a les parades de mossèn Armengou, Estaselles, Escola Vedruna, Escola Sant Joan, Ramon Vinyes, Casino i Plaça de la Creu.
  • Línia Avià (4 serveis diaris). Aquesta línia no experimentarà canvis i mantindrà les 25 parades actuals: Plaça de la Creu – Residència A – Bruc A – La Valldan A – Sant Bartomeu – Avià Carretera – Avià Ateneu – Avià Barri de la Creu – La Valldan B – Bruc B – Residència B – Comte Oliba – Font del Ros – Zona Esportiva – Rasa dels Molins – Hotel d’Entitats – Santa Eulàlia – Plaça Gernika – Bombers – Ambulatori – Hospital – Tanatori – Plaça Viladomat – Mercat Municipal – Plaça de la Creu.
  • Línia Casampons (5 serveis diaris). Aquesta línia variarà el recorregut i incorporarà una nova parada (Roser) situada al final del carrer Fra Frederic, abans de l’encreuament amb el carrer del Roser. El canvi d’itinerari es produirà en el moment que l’autobús accedeixi a la parada Ramon Vinyes. Posteriorment, baixarà pels Pedregals, el carrer Fra Frederic i el carrer del Roser per continuar cap al Comte Oliba. A partir d’aquí seguirà el mateix trajecte que la resta de línies. Això farà que les parades Comte Oliba, Font del Ros i Zona Esportiva disposin de més serveis diaris.
  • Totes les línies dels dissabtes laborables mantindran els mateixos horaris dels serveis actuals i adoptaran els canvis de recorregut esmentats per les modificacions de la circulació a la ronda Moreta i la ronda de Queralt.

Línies del Bus Berga de 2022