La implantació del cubell multi producte continua a Berga el 23 d'octubre

Última revisió 20-10-2023 10:02
20/10/2023

El dilluns 23 d'octubre, continuarà la implantació del cubell multi producte a en diversos barris de la ciutat.

I ho farà als habitatges situats a l'àrea de la carretera de Solsona, carrers Bruc i Santa Bàrbara, Pla de l'Alemany, Rasa del Canyet, Comte Oliba, carrers de la Sardana i Rovelló, la Gran Via dels números 1 al 12 i el Pío Baroja igual o superior al número 20. Està previst entregar cubells a 1.271 famílies.

Lliurament dels cubells

Tal com ja es va fer en la primera fase, es lliurarà un cubell a cada família. Els usuaris rebran una carta informativa a casa seva per informar-los i també dels horaris, dies i llocs on poden recollir aquest cubell que és gratuït. Concretament, el lliurament es farà els dies, 23, 25, 27 i 30 d'octubre i el 3 de novembre. Els cubells es podran recollir al Telecentre de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.

Progressivament, s'anirà implantant a la resta de ciutat. Els veïns aniran rebent les cartes informatives a mesura que avanci la implantació.

Què cal portar per recollir els cubells? Només cal portar la butlleta que els usuaris hauran rebut a casa seva degudament complimentada. En cas de no haver rebut la carta es podrà omplir al punt al punt de recollida dels cubells sempre que sigui en una de les zones que s'està entregant els cubells.

Aquests cubells serviran per recollir les fraccions de rebuig, envasos, paper i cartó els dies establerts al calendari de recollida del Porta a Porta de la capital berguedana. És un cubell de 40 litres de color groc i tapa blava que porta instal·lada i encapsulada al cos una etiqueta RFID UHF per tal d'enregistrar-ne les lectures de buidatge.

Després d'aquest lliurament i de forma progressiva s'anirà implantant a la resta del nucli urbà. Els veïns aniran rebent les cartes informatives a mesura que avanci la implantació.

Fins ara s'han lliurat 1.057 cubells

La implantació del cubell multi producte a Berga va començar el 25 de setembre i fins al dia 6 d'octubre. En aquest període s'han repartit un 66% dels cubells previstos a les àrees de la serra de Casa en Ponç, La Valldan, Els Pedregals, el Balcó del Berguedà i el Tossalet de les Forques. Es van lliurar 1.034 cubells del total de 1.559 usuaris que els pertoca. I posteriorment aquesta xifra s'ha ampliat fins als 1.057 cubells.

Les persones d'aquestes zones que no els hagin pogut anar a buscar, els podran recollir a l'Oficina d'Atenció del Porta a Porta en les seves ubicacions i horaris habituals: al Telecentre que obre els dilluns de 10 a 13 h i els dimecres de 16 a 19 h.

En total és previst repartir 8.500 cubells, un per cada família de la ciutat. Han costat 80.858 € que ha pagat el Consell Comarcal del Berguedà.

En cas de dubte es pot trucar al telèfon del Triem, el 660 411 398, de 9 a 14 h de dilluns a divendres. O consultar la informació en aquest enllaç.

(*) Notícia elaborada per l'àrea de Comunicació del Consell Comarcal del Berguedà. 

Cubell multi producte pel reciclatge de les fraccions d'envasos, paper i cartró i resta.
Cubell multi producte pel reciclatge de les fraccions d'envasos, paper i cartró i resta.
Autor: Ajuntament de Berga