L'Ajuntament de Berga farà obres per renovar un tram de vorera del passeig de la Pau

Última revisió 20-03-2023 17:41
20/03/2023

Aquest dimarts, 21 de març, està previst iniciar els treballs de renovació del paviment d’un tram de la vorera del passeig de la Pau de Berga, entre els números 5 i 17, a la part superior del vial de pujada.

Es tracta d’un sector que els últims anys ha patit deformacions que dificulten el pas dels vianants. Durant les obres també s’aprofitarà per ampliar els escocells dels arbres, actualment insuficients, com ja s’ha anat fent a l’altra banda del passeig de la Pau, entre la Gran Via i la plaça de la Creu.

Arranjament i millora de diversos trams del paviment asfàltic viari de la ciutat

Les obres van a càrrec de l’empresa Graves i Excavacions Castellot, SA i tenen un termini màxim d’execució d’un mes. Mentre es duguin a terme, el pas dels vianants es farà per la calçada a través d’un espai habilitat i delimitat per tanques. L’actuació també implicarà la prohibició de l’estacionament de vehicles en un tram d’uns 25 m (5 places d’aparcament en zona blava), per poder disposar d’amplada suficient pel pas de vehicles i emplaçar la maquinària d’obra pels treballs de demolició de paviment i càrrega de runes.

Adaptació de passos de vianants

D’altra banda, la setmana passada es van iniciar obres d’adaptació dels passos de vianants a la cruïlla dels carrers Pío Baroja i Comte Oliba, en aquest cas a càrrec de la brigada municipal d’obres. L’actuació implica rebaixar tota la vorera al voltant dels passos de vianants, per permetre el pas còmode a persones amb mobilitat de reduïda o que porten cotxet. Un cop enllestides les obres, es farà el mateix a la cruïlla entre els carrers Pío Baroja i de l’Espunyola, amb l’objectiu d’aconseguir un nou recorregut accessible en una de les zones més densament poblades de la ciutat. L’adaptació de passos de vianants va ser una de les propostes guanyadores de la votació dels pressupostos participatius d’enguany.

Passeig de la Pau de Berga
Passeig de la Pau de Berga
Autor: Ajuntament de Berga