Les comparses s'exhibeixen plegades per primer cop aquest Corpus en una Patum completa multitudinària

Última revisió 09-06-2023 03:33
09/06/2023

Gran ambient de festa en la primera  i multitudinària gran nit de Corpus a la plaça de Sant Pere de Berga. 

La Patum completa d’aquest dijous ha reunit, per primer cop aquest Corpus, totes les comparses de La Patum en un mateix punt, i totes han tingut el seu moment: tabal, turcs i cavallets, maces, guites, àliga, nans vells, gegants, nans nous i plens.

La plaça ha quedat plena com poques vegades des de l’inici dels salts. De fet, sobretot en els primers balls, les comparses ho han tingut complicat per fer-se lloc al centre. Els turcs i cavallets, per exemple, han hagut d’aturar el seu primer ball uns instants per poder assegurar la rotllana.

La Patum completa ha començat, com és tradició, amb el Cant dels Segadors i amb la guita al centre de la plaça. Era un dels moments més esperats per als patumaires, com també el ball de l’àliga –majestuosa com de costum- i el primer salt de plens del 2023, que s’ha pogut completar sense problemes.

La consellera de Cultura referma el seu compromís amb la festa

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha assistit als primers salts de Patum completa d’aquest dijous. Els ha vist des del balcó, al costat de l’alcalde, Ivan Sànchez.

Abans de seure-hi, Garriga ha reivindicat l’aposta del Departament de Cultura amb La Patum i l’increment de la partida que hi destina el Govern català fins als 125.000 euros. La consellera ha deixat clar que la seva voluntat és, com a mínim, mantenir aquesta dotació de cara als pròxims anys. També ha explicat que treballaran conjuntament amb l’Ajuntament per trobar finançament per al futur nou Museu de La Patum.

Per la seva banda, l’alcalde, Ivan Sànchez, ha destacat els esforços que darrerament està fent la Generalitat amb La Patum. I, tot i que ha aprofitat l’ocasió per demanar noves vies de suport, l’alcalde ha recalcat que “la pressió sempre és en to positiu perquè és un Departament que fa temps que demostra sensibilitat per a la festa”.

Patum completa de dijous de Corpus
Patum completa de dijous de Corpus