Roser Rifà renuncia a l'acta de regidora de l'Ajuntament de Berga per qüestions personals

Última revisió 04-09-2023 12:51
04/09/2023

La regidora de l’equip de govern de la CUP i ERC, Roser Rifà Jané, ha decidit tancar la seva etapa a l’Ajuntament de Berga per motius personals, després de quatre anys formant part de la corporació municipal.

Aquest dilluns 4 de setembre, Rifà ha formalitzat la seva renúncia a l’acta de regidora del consistori berguedà mitjançant la presentació d’una instància al registre municipal.

Rifà ha redactat una carta de comiat en què esmenta que la renúncia es basa en “una decisió personal que no ha estat senzilla de prendre, però que alhora és meditada i ferma”. La regidora ha destacat la feina compartida amb entitats i persones amb la voluntat de millorar la ciutat i la comarca i també ha posat en valor la dedicació i professionalitat de bona part del personal municipal.

Donació de compte de la renúncia

La renúncia a l’acta de regidora es farà efectiva un cop s’hagi donat compte al ple de la corporació. Posteriorment, caldrà comunicar-ho a la Junta Electoral i la CUP haurà de designar la persona que la substituirà en el càrrec per procedir al seu nomenament, així com per determinar la distribució de les àrees que gestionava la regidora.  

Bagatge al consistori

Roser Rifà Jané va ser una de les integrants de l’equip de govern durant la passada legislatura (2019-2023) i va gestionar les àrees de Promoció Econòmica; Fires, Comerç i Ocupació; Polígon Industrial; Subvencions, Serveis TIC; Feminisme i LGTBI. 

Rifà va formar part de la llista electoral de la CUP, encapçalada per Ivan Sànchez, guanyadora de les eleccions municipals de maig de 2023. Rifà va prendre possessió del càrrec de regidora el 17 de juny de 2023 i, posteriorment, va ser designada com a regidora delegada de les àrees d’Esports; Medi Ambient i Sostenibilitat.    

Roser Rifà, el dia de la presa de possessió del càrrec de regidora de l'Ajuntament de Berga
Roser Rifà, el dia de la presa de possessió del càrrec de regidora de l'Ajuntament de Berga
Autor: Ajuntament de Berga