Abel García Marín

Regidor

08600 - Berga

Nascut a Berga el 8 d’agost de 1977. Visc en parella amb la Paller des de l’any 2000 i soc pare de la Carla. Soc graduat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tinc una dilatada experiència, tant a nivell orgànic dins del PSC com a nivell institucional, ocupant càrrecs de responsabilitat a la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de la Pobla de Lillet.

He estat vicepresident tercer del Consell Comarcal del Berguedà i responsable de les àrees d’Esports, Joventut, Transport i mobilitat, Turisme actiu i Participació. També he estat president del Consell Esportiu del Berguedà. A nivell municipal, he estat regidor i primer tinent d’alcalde de la Pobla de Lillet del 2004 al 2011. Soc primer secretari d’Organització de l’Agrupació Socialista del Berguedà i amb responsabilitats a nivell de la Sectorial d'Esports del PSC.

Actualment desenvolupo tasques com a cap d’Esports a l’Ajuntament de Mollet, on he desenvolupat tasques en l’àmbit de Joventut i Participació ciutadana des del 2011, que compagino amb activitats vinculades a la política municipal, comarcal i nacional.

Des dels 16 anys he treballat en múltiples llocs, compaginant sempre els estudis de batxillerat i universitaris i col·laborant a casa, donat que la crisi a la comarca del Berguedà va afectar greument el tèxtil i, de retruc, a la meva família, ja que els meus pares treballaven en aquest sector.

Del 2011 al 2013 vaig ser veguer de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya de la Vegueria VII (Bages Berguedà, Solsonès i Anoia), fet que va comportar la meva vinculació a l’excursionisme i la muntanya.

Vaig ser jugador de futbol en actiu i des del 2012 soc corredor de curses de muntanya d’ultra distància, fet que m’obliga a portar una disciplina rigorosa d’entrenaments que, per poder compaginar amb les obligacions familiars, laborals i institucionals, realitzo diàriament a partir de 2/4 de 6 del matí.

  • Data presa de possessió: 17 de juny de 2023
  • Declaració de bens
  • Retribucions:
    • Assistència a les sessions ordinàries del ple: 300 € per regidor/a.
    • Assistència a la Junta de Portaveus: 150 € per regidor/a integrant de l’òrgan.
    • Assistència a les sessions de la Comissió Informativa de l’àrea d’economia i hisenda i la comissió de l’àrea de serveis generals i finalistes: 150 € per regidor/a integrant de l’òrgan.
 Abel García i Marín
Última revisió 18-07-2023 12:37