Acollida de persones nouvingudes

El servei d’acollida facilita la primera acollida al municipi per tal que les persones nouvingudes a Berga tinguin accés a la informació i als recursos dels quals disposa la ciutat.

Qualsevol persona nouvinguda a la ciutat pot dirigir-se a l'Ajuntament on se li realitzarà una entrevista d’acollida individual. Per donar a conèixer els serveis bàsics de la ciutat s’ha elaborat una guia d’acollida, que recull informació sobre l’empadronament, l’accés a l’àmbit sanitari, l’educació, el treball, l’habitatge, l’assessorament legal i els serveis socials. Està redactada en sis idiomes: català, castellà, romanès, francès, anglès i àrab. Un cop proporcionada aquesta informació, s’informarà dels cursos de Coneixement de l’Entorn, de les classes de català i de la posterior sessió de benvinguda grupal.

Les sessions de benvinguda tenen per objectiu oferir un espai de benvinguda oficial a la ciutat per part de l’Ajuntament de Berga a les persones nou empadronades, així com facilitar informació general útil impresa i oral a totes aquelles persones empadronades recentment a la ciutat.

Punts de prestació

Serveis SocialsCarrer Balmes, 3-508600 - BergaTel. 938 215 331aj022.ssocials@ajberga.catHorari
de 9.30 a 14.30 h.
Cal concertar entrevista prèviament, ja sigui per telèfon o presencialment.

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21-02-2021 18:25